SLADKÝ ADVENT PRO DĚTI

TYPICKY ZIMNÍ DÁRKY
19.11.2015
ROHLÍČKY V DÁRKOVÉM BALENÍ II
23.11.2015

ornament_01

Přemýšlela jsem, jaký přinést nápad pro rodiče, kteří nemají tu možnost sáhnout do skříně a vytáhnout loňský adventní kalendář. Říkám rodiče – protože tento advenťák mohou směle vytvářet i tátové. A možná je to bude i bavit…

Adventní kalendář jsem vyrobila z krabiček ze sirek. Pokud vám nejsou příliš sympatické, ujišťuji vás, že se krabičky v hotovém výrobku úplně ztratí. Vyrobíte ho za jeden volný večer a místo návodu vám stačí jednou mrknout na obrázek. Tak je to jednoduché.

ornament_02

krabicky1

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Napadlo mě, že tolik krabiček od zápalek jen tak nenasbírám. Rozhodla jsem se je koupit s tím, že mi zbude zásoba na celý rok. Prostě jsem je vysypala do krabice a vždy si jich hrst přidám do běžně vyprázdněné krabičky. Určitě se nějak spotřebují. Připravte si:

  • 24 ks krabiček od zápalek
  • 3 archy různě potištěných kartonů s dětskými a grafickými motivy (záleží na věku dítěte)
  • kancelářské lepidlo Pritt
  • 24 ks malých knoflíčků, korálků, drobných dekorací na úchytky k šuplíkům
  • samolepicí oboustranné lepicí čtverečky (kdo dělá scrappbook, dobře zná)
  • výsek sněhuláčka, obrázek vystřižený z pohlednice apod.

Podle obrázku si sestavte výslednou krychli, aby vám bylo jasné jak budete krabičky slepovat k sobě. Krychli sestavíte ze skupinek 3 krabiček nad sebou.

krabicky2

POHLED ZBLÍZKA

Tréninkovou krychli rozeberte; budete mít před sebou 8 skupinek, každou složenou ze 3 krabiček. Sirky zatím ponechte uvnitř, aby byly krabičky pevnější při lepení. Krabičky v každé skupince slepte k sobě a výsledné komínky ponechte zatížené schnout. Mezitím si připravte dva různě barevné čtverce o velikosti 10,5 × 10,5 cm. Na spodní čtverec složte do tvaru 4 skupinky krabiček (přesně na střed) a pevně je přilepte k podkladu. Pozor – vzájemně k sobě skupinky neslepujte, šuplíčky by nešly vytáhnout. Pak přilepte horní patro krabiček. Povrch krabiček dobře natřete lepidlem a přitiskněte horní kartonový čtverec. Krychli lehce zatižte a nechte chvíli schnout. Teprve pak vyndejte zásuvky a odstraňte sirky. Boky krabiček, které míří škrtátky dopředu, polepte obdélníčky kartonu velkými 5,5 × 4,5 cm. Vychází to nádherně. Přední stranu šuplíků opatřete knoflíčkem nebo něčím plastickým, za co bude možné šuplíček vytáhnout. Aby byl knoflík nějaký ten milimetr oddálený, použijte k přilepení oboustranné lepicí čtverečky. Nakonec dozdobte horní kartonovou plochu. Opět pomocí oddalovacích čtverečků připevněte dekoraci a celek dozdobte, jak se vám líbí. Prosinec už je za dveřmi, ale naprosto všechno stihnete.

Abych nezapomněla; zásuvky by měly mít nalepená nebo napsaná čísla od 1–24, pěkně na přeskáčku, ale větší děti je tam mít nemusí. Výhodou malých krabiček je, že se do nich nevejde přehnané množství cukrátek, takže kalendář funguje znamenitě.

2 Comments

  1. Dagmar napsal:

    NO TO JE PECKA . Fakt bezva nápad, no prostě úžasné !!!!!!!!

    Máte Jani naprostou pravdu a moc Vám fandím.

    Zdravím Dáša

  2. Jana napsal:

    Mockrát děkuji, Dášo. Znám spoustu šikovných rodičů, kteří si rádi pohrají. Nejhůře ze všeho se hledá volný čas. Když to vyjde, je to pro všechny fajn. Také Vás zdravím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.