PROSTŘEDKY PRO ZDRAVÍ I VAŠI KRÁSU

4 TIPY NA VÝBORNOU POLÉVKU
19.3.2019
LŽIČKOVÉ KOBLÍŽKY S PRACHARANDOU
21.3.2019

Vypadat stále hezky a pěstěně není tak docela bez práce. Po náročném zimním období je třeba poohlédnout se po vitaminech a výživě nejen pro tělo, ale i pro vlasy a pleť.

Každoročně je to známá písnička. Vlasy trpící pod čepicemi, a pleť vysušená chladem namáhaná vrstvami oblečení, nás přivítají s prvním jarní sluníčkem před zrcadlem se známou vráskou na čele - co napravit dřív? Dát zase vše do pořádku je úkol číslo jedna; mnohem důležitější než nákup nového oblečení.

K péči o tělo máme naštěstí k dispozici celou řadu přírodních přípravků, které nejenom krášlí, ale především vyživují a regenerují. Aromatické byliny a vzácné esenciální oleje přispívají k očistě těla, detoxikují organizmus i nabíjejí energií. A té teď potřebujeme docela dost. Vrátit vlasům lesk a pleti hladkost bude chtít trochu péče, ale všechno to starání není nepříjemné. Změna vizáže je totiž vidět a tak i na duši zůstane pohlazení v podobě příjemného ocenění ze strany vašeho okolí.

jarní první pomoc

  • Spíte pravidelně 7-8 hodin? Možná vám stačí méně, ale v každém případě před spánkem odstraňte ze svého dosahu mobily a počítače vyzařující tzv. modré světlo, narušující produkci spánkového hormonu melatoninu. Uklidnit svou mysl a dobře se vyspat, je zaručeným lékem na krásu.
  • Víte, jakou vlhkost vzduchu máte v ložnici? Aby vaše pokožka byla hydratovaná, potřebujete dosáhnout hodnot 40-55 % v létě, a 45-60 % v zimě. Jste-li pod touto hranicí, budou vás trápit vysušené sliznice v ústech a dýchacích cestách, které jsou pak náchylnější k infekcím. Pokud jste naměřili více, nebude dobře alergikům, kojencům a seniorům kvůli mikroskopicky se množícím plísním. 
  • Pijete dost? Pro zdraví i krásu potřebujete vypít minimálně 8 ¼l sklenic denně. Jen tak poskytnete pokožce potřebnou vlhkost z vnitřního prostředí organizmu.
  • Masírujete svou pokožku? Masáž obličeje si dopřejte jednou za 14 dní. Zlepšíte oběh krve a občasným použitím peelingu (nejlépe vyrobeným z domácích zdrojů) odstraníte odumřelé kožní buňky a vaše pleť dostane lesk. Zádům dopřejte masáž častěji, přičemž přidejte oblíbený masážní krém.
  • A ještě dobrá rada závěrem - napařte se ve vaně nebo nad miskou s horkou vodou s příměsí bylinek. Pleť výborně prokrvíte (jemné vlásečnice jsou uložené těsně pod povrchem pokožky) a odplavíte zatěžující toxiny. Otevřené póry pleti pak mnohem lépe absorbují veškeré živiny z přírodních tělových mlék a krémů, které na sebe následně aplikujete.

Blahodárné účinky kozího mléka na pleť znali již staří Římané. Mléko bylo považováno za elixír krásy a dlouhověkosti. Dnes je součástí kvalitní kosmetiky pro každodenní užívání, určenou především pro citlivou a alergickou pleť se sklonem k podráždění. Přípravky jsou vhodné pro ošetření suché a namáhané pokožky, zejména v městském prostředí. Látky obsažené v krémech na pleť i na ruce pomáhají zmírňovat vznik vrásek a drobných defektů pleti, výrazně zvláčňují a zklidňují spáleniny od sluníčka. Přidaný med urychluje hojení a hydrataci pleti. Krémy nezanechávají mastný film: KRÉM NA RUCE, 40 ml, 145 Kč; DENNÍ A NOČNÍ KRÉM, komplet 50 + 50 ml, 195 Kč.
Arganový olej pochází ze semen plodů stromu Argania Spinosa, který roste pouze v jihozápadní části Maroka. Tento olej je jedním z nejvzácnějších olejů na světě nejen pro omezený výskyt argánií, ale i vzhledem k složitému a zdlouhavému výrobnímu procesu. Odlišným způsobem se získává arganový olej pro potravinářský průmysl a pro kosmetiku. Jeho výjimečné složení podporuje přirozenou obnovu buněk pleti a obranyschopnost organismu. Chrání pokožku a vlasy před volnými radikály, přičemž aktivně zpomaluje proces stárnutí. Samotný arganový olej se používá při léčbě kožních onemocnění, akné i popáleninách: SADA 5 ks PŘÍPRAVKŮ S ARGANOVÝM OLEJEM, 689 Kč; obsahuje -sprchový gel, tělové mléko, šampon, denní a noční krém.
Osobní kosmetická péče se často zaměřuje i na lidské neduhy. Sužují-li vás bolesti zad, kloubů, plížící se nachlazení a pod., je tu bohatá nabídka bylinné kosmetiky, která pomáhá zmírnit celou řadu problémů. Patří k nim i trápení s mastnou pletí, lámavými vlasy nebo nehty. Tato kosmetika dokáže významně podporovat účinky léčebných terapií. K novinkám posledních let patří výrobky s obsahem oleje z léčivého konopí - mimo jiné produkty od české značky Herbavera. Naleznete zde šampony, zklidňující protizánětlivé masti a krémy pro každého, kdo bojuje s přecitlivělou pokožkou, ekzémy, stárnutím pleti či s bolestmi kloubů: KOSODŘEVINOVÝ BALZÁM S RAŠELINOU A KONOPÍM, 500 ml 169 Kč.

2 Comments

  1. Betka napsal:

    Úžasné produkty, hodně mě zajímá ta řada s arganovym olejem, oblíbila jsem si ho při mých cestách po Maroku. Tam byl k dostání velmi kvalitní na každém tržišti. A tady už se mi nedaří sehnat tak kvalitní. Ale tuhle řadu ráda vyzkouším. Jinak mi vyhovuje i tato https://ecokoreanbeauty.com ekologická korejská kosmetika.

  2. Jana napsal:

    Zdravím, Betko,
    je mi líto, ale z této řady máme už jen denní a noční krém (článek je téměř rok starý), ale vyzkoušejte alespoň ty. Také nedám na arganový olej dopustit, výtečný je pro vzpruhu suchých vlasů. Korejskou kosmetiku naleznete také v certifikovaném obchodě Notino.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.