POVLEČENÍ JEDNA BÁSEŇ

JAK PŘILÁKAT JARO DOMŮ
26.2.2019
CITRONOVÝ KOLÁČ S KOKOSEM
28.2.2019

Moderní ložnice se stále více mění v místo sloužící nejen k pasivnímu odpočinku. Po celý den by měla být upravená a večer vás přivítat s elegantně oblečeným lůžkem.

Ložnice se stala prostorem, který je využíván i v denních hodinách. Nalézáme tu místo pro cvičení, k práci i k příjemné relaxaci. Je jasné, že si tu přejeme mít vše upravené. Lůžko, které je středobodem celé místnosti by mělo podle toho také vypadat. A to i navzdory tomu, že třeba celý den větráte a peřiny necháte rozhozené jen tak.

Dnes už můžete sáhnout po lehounkých lůžkovinách a povlečení, které se tolik nemačká, případně postel přehodit prošívaným přehozem, na kterém lze klidně spočinout s knížkou v ruce. Při výběru barev a vzorů se nemusíte řídit žádnými racionálními principy. S ohledem na vlastní pocity si zvolte textilie, které se vám líbí. Hledáte-li klid k rozjímání, dovedou vás barvy k jemné harmonii, a chcete-li vzruch a napětí, sáhněte po růžových a červených tónech. Je to jen vaše věc.

Přichází jaro a s ním chuť nově si zorganizovat život i svou domácnost. Začněte třeba v ložnici. Vymeťte zimu ven, a lůžko oblékněte do nových materiálů. Alespoň v nabídce našeho jarního katalogu je jich spousta, a ještě více vzorů naleznete na e-shopu. 


Ačkoliv lákáme jaro všemi možnými způsoby, v ložnici je dosud velice příjemné zavrtat se do hebkého povlečení, které zahřeje. Neznáte-li mikroplyš, o hodně jste přišli. Jemný povrch ze stříhaného mikrovlákna připomíná kožíšky dětských hraček a každý večer vás zahalí do blaženosti. Až vám bude opravdu velké teplo, odvezte si povlečení na chalupu. Tam přijde ke slovu i v chladném létě. Povlečení se výborně udržuje - velmi rychle schne, materiál nežmolkuje, nepouští vlákna a co víc - nežehlí se! Navíc je vhodný pro alergiky: POVLEČENÍ Z MIKROPLYŠE FLOWERS, 899 Kč.
Bavlna v krepové úpravě patří k oblíbeným materiálům. Strukturovaný povrch si asi ihned vybavíte v souvislosti s létem a prázdninami. Povlečení, které není třeba žehlit se totiž hodí k častému praní; na slunci uschne za chviličku. Klasické vzory minulých let - jako proužky a puntíky - naleznete na ložním prádle i teď, ale krepové materiály na sebe převzaly i řadu moderní grafiky. Velkoplošné vzory, asymetrie a výrazné barvy vyznačující se stálostí patří již k samozřejmosti: KREPOVÉ POVLEČENÍ MANDALA, také v prodloužené délce, od 699 Kč.
Bavlněné ložní povlečení patří k stálicím nejen na našem trhu. Hladké úpravy bavlny dosahují výrazných kvalit v potiscích a jsou příjemné na omak. I materiály s vyšší gramáží se vyznačují prodyšností a poskytují pohodlí našemu tělu. K aktuálnímu trendu v dezénech, a to nejen v ložnicích, patří folklorní vzory. Patří k nim výrazné barvy v uskupení proužků a ornamentálních květinových motivů inspirovaných lidovými tradicemi různých zemí: BAVLNĚNÉ POVLEČENÍ VIOLA, také v prodloužené délce, od 599 Kč.
Dětské povlečení tvoří výraznou součást dětského pokojíčku. Svět pohádkových hrdinů nezřídka udává tón celému prostoru. A není tak těžké v nabídce vzorů najít přesně ten nejoblíbenější, a to nejen na povlečení do postýlek (100 x 130 cm), tak i na lůžkovinách standardních rozměrů 140 x 200 cm. Obrázkové povlečení často doplňuje oblíbený fototisk, věrně přenášející fotografie zvířátek. Většina povlečení má praktické zapínání na zip: BAVLNĚNÉ POVLEČENÍ DO POSTÝLKY MIA, 399 Kč a DĚTSKÉ POVLEČENÍ MEDVÍDEK V AUTĚ, 599 Kč.
A ještě novinka nakonec. Látka z hebkého broušeného mikrovlákna se vyznačuje jemným, na omak sametovým povrchem. Při praní není nutná vysoká teplota a žehlení je snadné. Povlečení s motivem květin je oboustranné, z rubu ho doplňuje světle modrý odstín. Zprvu si nevšimnete, že hladký povrch povlečení má na lícové straně dekor doplněný fosforeskující barvou. V noci vás ložnice přivítá lehce zářícími rostlinkami: MIKROVLÁKNOVÉ POVLEČENÍ ELEGANCE, od 499 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.