OSPALÁ SNÍDANĚ

JARNÍ SVÍCNY
25.2.2016
DEKORAČNÍ KOULE
29.2.2016

ornament_01

Miluji dlouhé a ničím nerušené snídaně. Ta dnešní se mi moc nevydařila, protože byla uspěchaná, ale zítra je sobota a to je fajn. Bude čas posedět a všechno si vychutnat.

Pomaličku začínám trénovat na Velikonoce a vymýšlím všelijaké vylomeniny s vejci. Na malování kraslic je ještě dost času, ale vejce k snídani má rád každý. Na měkko i na tvrdo, s toustem, troškou dobrého másla a nakrájené pažitky. V mžiku je na stole královská snídaně. Mrkněte ještě na krémový talířový servis, který je pro jarní stůl, jako stvořený. Na fotku se mi vešel jenom talíř, ale stůl působil jemně a krásně.

Tahle vajíčka jsem připravovala ještě napůl ve snách, a tak není divu, že jsou rovněž trochu spící. Rychlejší tip na zdobení už neznám. Věnečky z dekoračního prýmku jsem si připravila večer a dnes jsem přidala na vejce pouze dvě čáry permanentním fixem. Udělejte svým dětem o víkendu radost. Vůbec vás to nezdrží.

ornament_02

vejce1

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Stručně bych řekla, jen čtvrthodinku času. Samozřejmě za předpokladu, že máte doma kousky pěkných prýmků. Na věneček pro vaječnou panenku však postačí i kousek stuhy, upletená šňůrka. Nakonec můžete udělat i klučičí variantu, kdy za stužku zastrčíte malé pírko, nebo vystřihněte zaječí ouška a na vajíčko namalujte čumáček s vousky. Připravte si:

  • vařená vejce
  • stojánky na vajíčka
  • černý permanentní fix
  • zbytky saténového prýmku s kvítky
  • nůžky a lepidlo Tenyl

Potřebnou délku prýmku jsem zjistila obtočením kolem horní třetiny vajíčka. Ponechala jsem jeden kvítek navíc, natřela ho lepidlem, prýmek jsem stočila do kroužku a oba konce slepila. Spoj si zajistěte třeba kolíčkem na prádlo a nechte do druhého dne schnout. Věnečků si vytvořte tolik, kolik jich potřebujete. Určitě je využijete i k aranžování ubrousků, takže to není zbytečná práce. Pak už jen uvařte vejce a na suchý povrch namalujte zavřená očka.

 

vejce2

VAJEČNÁ PANENKA

Děti mají spoustu fantazie. I takováhle drobnost stačí k tomu, aby před sebou viděli malou vílu, bytost z pohádky. V každém případě jim snídaně bude víc chutnat.

A nám dospělým přidávám pro radost to, co mě cvrnklo cestou o klobouk. Rozkvetlou větvičku, která si nevšimla, že je únor!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.