ORGANIZÉR NA ŠPERKY A MAGNETICKÉ NÁRAMKY

OBRÁZKOVÉ POVLEČENÍ JAKO PRIMA TIP NA VÁNOČNÍ DÁREK
21.10.2020
STOLIČKY A BERÁNKOVÉ DEKY DĚLAJÍ POHODU
26.10.2020

Popularita magnetických náramků se prolíná desítkami let. Magnetům byly od pradávna přisuzovány schopnosti snižovat bolest a mírnit záněty. 

Povědomí souvisí s alternativní medicínou. Magnetizmus úspěšně využívají záznamová média a audiotechnika i mnoho oborů medicíny. Odtud pramení i náš laický zájem o sílu magnetického pole a tak je víra v léčivé schopnosti magnetických náramků stále aktuální. Nosili je lidé už v době renesance; věřili, že živá energie ukrytá v kamenech, zmírní řadu neduhů.

Většina magnetů, které jsou součástí náramků, jsou vyrobeny z čistého kovu, např. ze železa nebo mědi, anebo ze slitin kovů. Mají sílu mezi 500 - 5 000 Gaussů (to je jednotka pro vyjádření indukce magnetického pole), což nejsou vysoké hodnoty. Přesto je třeba si uvědomit, že účinkům magnetů se nesmějí vystavovat těhotné ženy a lidé s kardiostimulátorem. Patříte-li k vyznavačům alternativní medicíny, máte možnost si vybrat z velké řady efektních náramků, které budete s oblibou nosit, nebo je využijete jako dárek.

Máte-li v oblibě náramky, korále a řetízky, víte, jak se  stále zaplétají, když je necháte ve šperkovnici, jen tak. Mám tu malý provizorní, ale funkční nápad, jak udržet smečku řetízků oddělenou, a jak k tomu ještě využít opuštěné ponožky, kterým pračka spolkla druhou do páru :o)

Inspirujte se rychlým nápadem, jak ukládat robustní náramky a náhrdelníky tak, aby z nich nebyla nevzhledná změť. Tyto modely magnetických náramků naleznete na našem e-shopu.

CO BUDETE POTŘEBOVAT K VÝROBĚ ORGANIZÉRU

Šperkovnice se samozřejmě prodávají, takže si můžete koupit originální výrobek. Máte-li však oblíbené a pěkné krabice nebo malé zásuvky, které chcete věnovat šperkům, potřebujete do nich nějaký rozdělovník. Poradila jsem si s obyčejnými plastovými kelímky na limonádu, ale stejně tak lze využít nařezané prstence z kartonového válce, máte-li takový po ruce. Na organizér si připravte:

  • plastové kelímky
  • zatoulané ponožky, dětské jsou nejlepší
  • odličovací tamponky
  • nůžky

Nebudete šít ani lepit, budete jen stříhat a aranžovat. Postupujte podle obrázků:

  1. Z kelímku odstřihněte dno a ponechte si prstenec ve výšce, která se vejde do krabice.
  2. Na prstenec navlékněte ponožku tak, aby její špička vytvořila nové dno kelímku.
  3. Zbývající část ponožky přehrňte přes horní okraj dovnitř kelímku a urovnejte. Pokud je ponožka moc dlouhá, stříhejte.
  4. Vyplněný kelímek vytvoří měkký a bezpečný prostor pro uložení šperku. Aby celek vypadal lépe, vmáčkněte dovnitř 2-3 ks tamponků, které prostor zarovnají.

ROZDĚLOVNÍK NA ŠPERKY UZAVŘETE DO KRABICE NEBO DO MALÉ ZÁSUVKY

Vzniklé buňky na šperky se musí o něco opřít, aby zůstaly na místě. Rozdělte je nepravidelně po ploše krabice. Protože jejich vnitřek je měkký a pružný, umístíte do nich různě objemné doplňky. Funguje to docela pohodlně. Nic se neztratí ani neodře, a vy máte stálý přehled, a vše po ruce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.