GRILOVÁNÍ POD ŠIRÝM NEBEM

PROSTŘENO V LEVANDULI + VIDEO
14.6.2016
KAKAOVÉ PALAČINKY S JAHODAMI
16.6.2016

Přemýšleli jste o tom, co je na grilování nejlepší? Řekla bych, že společnost lidí sdílející dobré jídlo. Máme to v sobě zakódované od nepaměti.

Je to tak, nejvíc chutná, když nejíte sami. Ráda vařím, ale rozhodně ne pouze pro sebe, a ráda stoluji, ale pochopitelně ne sama se sebou. Jsem-li sama, pak jsem schopná spolykat potravu u počítače nebo v běhu kuchyní. Prostřený stůl mě ovšem naladí do dobré nálady, zvláště, když nic nezpackám a ostatním chutná. Ke zcela výjimečné pohodě patří stolování na čerstvém vzduchu. Představa ohniště a tlupy lidí kolem nás zřejmě vrací do podstaty našeho bytí, kdy lidé byli závislí na tom, co se uloví, zpracuje a sní.

Například dnešní Italové tolik milují lov, že jim prý není nic svaté. Loví a jedí všechno, co se hýbe. „Lovecká sezona je velmi krátká a účastní se jí miliony Italů, což často končívá i postřeleným zadkem“, říká G. Contaldo, spoluautor mé oblíbené kuchařky Dva italští gurmáni. U nás sice lovíme v supermarketech (ovšem, také máme mezi sebou rybáře i myslivce) a špikovaní vědomostmi o grilování se každoročně pokoušíme o nejlepší steak. Mimochodem – tohle vaření jde skvěle našim partnerům, takže jim pořiďte pořádnou zástěru a předejte žezlo, v tomto případě pánev. Pro nás, ženy, je to docela úleva, že na nás zbude jen příprava chutných zeleninových salátů.

Snad jen do grilovací výbavy můžeme přispět nějakou tou radou. Konec konců odstavená chladicí taška nebo papírové, či porcelánové tácky by mohly být podle našeho vkusu :o)

Užijte si dobrou společnost a chutná jídla z venkovní kuchyně. Vše potřebné naleznete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.