DOKONALE SLADĚNÁ JARNÍ KUCHYNĚ PLNÁ KVĚTIN

KVĚTINOVÉ KOŠÍČKY I BEZ FORMIČEK
21.3.2024
ZAPLETENÝ KYNUTÝ VĚNEC S KRÉMEM
25.3.2024

První jarní den letošního roku je úspěšně za námi a to znamená jediné: už brzy bude všechno v rozpuku. Už teď na předzahrádkách naší ulice kvetou krokusy a narcisy a načínají se objevovat první odvážná poupata tulipánů. Co takhle ale květiny pustit i do naší kuchyně?

Květinové motivy u vás, našich čtenářů a zákazníků, dlouhodobě ve výběrech vítězí a my vám děkujeme za důvěru, kterou do nás vkládáte – a jako takovou malou odměnu pro nás všechny rádi ty největší oblíbence přinášíme stále znovu, případně v nových kabátech.

Pro letošní jaro jsme si pro vás připravili několik krásných sérií určených do kuchyní a kuchyňských koutů právě s oblíbenými květinovými motivy, mezi kterými dlouhodobě vede levandule a růže, rychle mizí ale i kousky s motivy rozkvetlé louky či zahrady. Aby toho nebylo málo, v sériích najdete různé kombinace utěrek (ze kterých si můžete podle našeho návodu udělat také stylové záclonky), podsedáků na židle, chňapek a zástěr, ale i ubrusů nebo prostírání.

A někdy se do nich zatoulá i stylový hrneček – třeba jako tenhle rozkošný hrnek na kávu či odpolední čaj, který je rovněž na titulní fotografii.

Teď už ale nebudu pokoušet vaši nedočkavost dalším vypisováním se a tady ode mě máte malou ochutnávku z naší jarní květinové nabídky!

Provence vás přenese do vrcholného léta

Motivy něžně fialové levandule člověka přenesou do jižní Francie, kde vůni levandulových plantáží ruší jen neustálý bzukot včel, které levanduli milují! Pro její oblíbenost nejen mezi včelami, ale i lidmi :-), jsme do nabídky zařadili také krásný set s jejím motivem.

Luční kvítí na vaření k posezení

Něžné luční kvítky a kolem nich poletující motýlci navodí tu nejpohodovější atmosféru, jakou si dovedete představit. Pro někoho možná infantilní, pro spoustu z nás ale prostě jen trochu sentimentální. Sedáky jsou opravdu měkké a pohodlné a mají rozměry 40x40 cm. U utěrek oceníte praktická velká poutka, za která se vám budou pohodlně věšet.

Gobelíny vás přenesou do divoké zahrady

Jako dítě jsem je znala jen jako tapiserie z hradů a zámků, jako teenager jsem si z babiččiných gobelínových podsedáků a polštářků dělala legraci... No a dneska je všechny mám doma a zkoumám, co ještě bych z gobelínu mohla potřebovat. Jedná se totiž o extra hustou látku, která je tkaná velmi specifických způsobem – a díky tomu na ní jsou vytkané téměř reálné obrazy. Jeho obrovskou výhodou je neuvěřitelná životnost: podsedáky se dětem nepodařilo ani po několika letech hrubého zacházení poničit. A v případě znečištění se stačí jednoduše hodit do pračky.

Zmíněná realističnost je právě to, co jim už po staletí dává na atraktivnosti. Motivy téhle krásné divoké zahrady vás přenesou za pobořenou zeď, kde si květiny rostou podle svých vlastní pravidel a kde pestrosti květů dává vyniknout kontrastní tmavomodré pozadí. Mimochodem, ty potahy na polštářek můžete klidně použít jako potahy na podsedáky – taky to tak mám.

Květinové poklady do každé kuchyně

Nechcete obměňovat celou kuchyni, nějaký bohatě květinově zdobený kousek by se vám ale hodil? Navíc není třeba vybírat jen kuchyňského textilu, radost prodchnutou přízračnou vůní jarního kvítí určitě přinese i krásný hrnek nebo talířek. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.