DEKY A PLÉDY PRO VAŠE POHODLÍ

JE ČAS NA DÝŇOVÝ CHLEBÍČEK HOKKAIDO
3.10.2019
JAK NA KARAMEL A KAM S NÍM
8.10.2019

Rtuť teploměrů padá pod nulu, a tak pokud jste ještě nevyměnili letní přikrývky za teplejší, a do obýváků a dětských pokojů nerozdělili pár dek k zachumlání, učiňte tak nyní...

U tohoto zboží jsem každoročně nešťastná, že si nemohu opět pořídit nové. Ono totiž vydrží, a to je zcela v rozporu s tím, že nabídka výrobců je každý rok hezčí, hřejivější a chlupatější, na což si potrpím. Deky a přikrývky doma vrstvit nelze, jednak není taková zima, a pak jsou trochu náročnější na místo. Pokud však vy stojíte před tímto příjemným nákupem, pak u nás naleznete spoustu svádivých novinek.

jak na to

* Není-li vám jasný rozdíl mezi pojmy přikrývka, deka nebo pléd, pokusím se je vysvětlit, ale nemyslím, že by je výrobci striktně rozlišovali. Logika napovídá, že přikrývkou označujeme silnější, výrazně hřejivý výrobek, zpravidla vždy zhotovený ze zdvojeného materiálu, nezřídka ze zcela odlišného. Přikrývky zabydlete v ložnicích a pohodlně v nich usínejte, stejně jako v peřinách. Vytvoříte si tak příjemný přechod mezi letními a zimními lůžkovinami.

* Většina dek má klasický rozměr, které mají i lůžkoviny, tedy 140-150 x 200 cm. Mají stejně tak za úkol vás přikrýt a zahřát, ale jsou zhotoveny z jednoho kusu materiálu, často z počesaného, flízového i s vlasem, přičemž tkanina (i ne-tkanina, neboť materiál často tkaný není) může mít lícovou i rubovou stranu jinak pojednanou barvami, např. ve stylu opak, apod. Všimněte si, zda je vaše nová deka prací, protože ji budete zhusta užívat k odpočinku, ochraně pohovky, k odpolednímu zdřímnutí, a dokonce si ji děti vezmou v létě do zahrady na hraní. To už musí něco vydržet.

* Plédy slouží k zahalení, k zateplení těla, je to takový soukromý kousek textilu, do něhož se zamotáte, když potřebujete zahřát a odpočinout si. Mohou mít spoustu rozměrů (jistě patří i k často užívaným kouskům oděvu z vašeho šatníku), mohou být velmi kvalitní, často s vysokým podílem vlny, a většinou jsou tkané. Nejúžasnější probarvení nabízejí tradiční kostky a pruhy, vzory kohoutí stopy, rybí kosti i tartanové vzory.

BERÁNEK V ROMANTICKÉ LOŽNICI

deka2
Většina slabších oboustranných přikrývek a dek má klasický rozměr, který mají i lůžkoviny, tedy 140 x 200 cm. Mají stejně tak za úkol vás přikrýt a zahřát. Sáhněte po nich pokaždé, kdy se ochladí. V málo vytopené ložnici se jedna vrstva navíc určitě užije. Hebkou přikrývku z mikrovlákna s vytlačeným vzorem růží v starorůžové barvě u nás objevíte ještě v modrém a žlutém provedení.

TRADIČNÍ PLÉD PRO ELEGANTNÍ OBÝVACÍ POKOJ

deka1
Většina tkaných materiálů využívá k zakončení okrajů třásně vycházející z osnovy. Je to nejenom zdobný prvek, ale i ukázka kvalitní příze, z níž je pléd zhotoven. Pléd FELICIA je probarvený jemnými pastelovými odstíny, které tak dobře vycházejí ze skandinávského stylu bydlení. Pokud jej preferujete, pak ještě prozradím, že příjemný materiál tvoří ze 70 % bavlna, zatímco zbývající podíl polyesteru se postará o menší pomačkání povrchu a o prodloužení životnosti materiálu.

HEBKÁ NÁRUČ DO DĚTSKÉHO POKOJE

deka6
Pokud vaše děti nerady usínají, pořiďte ji mazlivé beránkové soupravy CLOUDY. Měkounký povrch jim bude příjemný, stejně jako kožíšek oblíbených hraček. Lososovou a bílou kombinaci obláčků a hvězd nahrazuje v klukovském provedení modrá, zatímco spodní strana přikrývky a povlaku na polštářek je ze smetanového hřejivého beránka. Materiál po vyprání rychle schne, takž je zase brzy v provozu. Pro dokonalou údržbu je dobré používat antistatickou aviváž SLEEP WELL (též koupíte v naše e-shopu).

PRO VEČERNÍ LENOŠENÍ

deka1
Silná deka ALASKA s vysokým vlasem je přesně to, co potřebujete večer pro zahřátí. Oboustranný povrch tvořený mikrovláknem je příjemný na dotek. Materiál se snadno udržuje, postačí deku vyprat na 30 °C a volně usušit. Povrch nepouští vlákna a je tak vhodný i pro alergiky. S jednobarevnými tóny se v interiéru snadno pracuje. V nabídce naleznete mimo lila odstínu (klikněte na obrázek) také nekonfliktní šedou a výrazný módní tyrkys.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.