BARVY V BYTĚ VI: RŮŽOVÁ

5x ČESKÉ SPECIALITY I
9.2.2021
MASOPUSTNÍ VÝVAR Z UZENÉHO KOLENE SE SÝROVÝMI TAŠTIČKAMI
11.2.2021

Každá barva v sobě nese tolik tónů, kolik dokážete vymyslet. Soutěživá hra světlých a tmavých odstínů udělá i s růžovou divy.

V době, kdy se trápíme nejistotou z budoucnosti a hodně přebýváme ve svých domovech, můžeme pocítit určitý pocit stereotypu. Někdo ho snáší lépe, někdo hůř. Chybí zážitky a impulzy, které nás spojují s okolím a tak i domácnost začne být všední a okoukaná. Mezidobí, kdy je ještě daleko do jara, od něhož čekáme závan nové energie, je možné využít k malé obměně bytového zařízení nebo o ní alespoň přemýšlet. Můžeme si domů pozvat nové barevné tóny, s nimiž jsme doposud nebydleli - například růžovou barvu.

Růžová je barvou vytříbenosti, elegance, vášně, něhy i luxusu. Záleží jen na tom, jaký odstín ji přisoudíte. A je jich tolik, že si určitě vyberete. Vašemu interiéru mohou růžové tóny právě teď dodat dobrou náladu a povzbuzení. Výhodou růžové je navíc to, že se skvěle kombinuje. Je jen málo barev, které se s ní nesnášejí. Růžová hravě zvládne sousedství i hodně dynamických barev, jako je červená a žlutá.

  • světlé pudrové barvy zvětšují prostor, jsou elegantní, snadno se kombinují
  • sladká růžová připomíná cukrovou vatu, uklidňuje, rozsvítí tmavé kouty
  • ostré tóny s purpurovou působí reprezentativně a umělecky, nehodí se na stěny, vytvářejí výrazný akcent

Blíží se svátek svatého Valentýna a to je hezký impulz pro pozitivní myšlení. V galerii pod článkem objevíte řadu praktických dárků, z nichž můžete mít doma společnou radost. Vše vám nabídneme na našem e-shopu decoDoma.

54298_bavlnene_povleceni_mark_ruzove_bedtex_eshop_z1

Růžová s lososovými tóny

je pudrová, sladká, ale působí moderně a upraveně

Graficky vzor s velkou optikou nechá vyniknout všem růžovým tónům ve stejně jemné intenzitě. Je to jedna z růžových barev, která víceméně patří do ženského světa. Hodí se do ložnice pro svou čistotu, evokuje upravenost. Zkombinujte ji s matnou modrou, se šedou barvou světlého betonu, se skořápkově bílou: LOŽNÍ POVLEČENÍ MARK ve standardní a prodloužené délce.

17287_z3

Růžová s kapkou modré

má blízko k zelené a evokuje rozkvetlou zahradu

Paleta růžových tónů inspirovaná venkovskými květinami patří do škály interiérů zařízených v romantickém duchu. Této přímé růžové barvě svědčí sousedství chladnějších barev - například modré nebo mátově zelené. Vzory často kopírují přírodu a mimořádně sluší látkám a porcelánu. Spršky růží, karafiátů a lučních kvítků jsou nadčasové a neokoukají se. Z modernější barev k této růžové zkuste přiřadit tyrkysovou nebo limetkově zelenou: PORCELÁNOVÁ SADA TALÍŘŮ BEAUTY, 18 ks, vhodná i do mikrovlnné trouby.

18456_128825_1_eshop_z1

Starorůžová s šedým nádechem

připomíná starý porcelán, perleťový lesk, svět panenek

Šedorůžová barva patří k nejsvětlejším tónům růžové škály. Je těžko zařaditelná, stačí trocha stínu a zešedne zcela. Patří k ní nostalgie a designový styl shabby chic. Kontrast všech povrchů a barev dřeva ji probouzí k životu a pak přestává být jen zaprášenou barvou. Lehce ji rozzáříte bílou. Jak je vidět, moderní ztvárnění porcelánu jí sluší stejnou měrou. Blíží se svátek svatého Valentýna, takže jeden malý tip: SADA 2 HRNKŮ LOVE V DÁRKOVÉM BALENÍ.

17848_img_4738_eshop_z1

Sytá růžová s purpurovými tóny

vyzývavá, sebejistá s moderním akcentem

Purpurová barva se nachází na pomezí fialové a sluší jí zjemnění jednotlivými valéry tón v tónu. S hlubšími kontrasty s tmavě fialovou vznikají extravagantní kombinace uměleckého charakteru. V přírodě tato barva patří celé plejádě květin - fuchsiím, růžím, pivoňkám, a tak je v interiéru krásnou výzvou, kterou docela dobře známe: VĚNEC RŮŽOVÁ HORTENZIE, průměr 34 cm.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.