ZÁCLONY A LEHKÉ LETNÍ ZÁVĚSY

LÍVANCOVÁ HITPARÁDA
11.8.2020
DÁRKOVÝ MERUŇKOVÝ DŽEM Z DOMÁCÍ PEKÁRNY
13.8.2020

Tam, kde není třeba zastínění, zakrýváme okna lehounkými záclonami, které okna spíše zdobí, než by přinášely praktický užitek.

Vnímáme je jako výrazný zdobný prvek, který nezřídka tvoří imitace krajek s tradičními, ale i se zcela moderními, geometrickými vzory. Jsou-li krajkové záclony příliš jemné, můžete je více nařasit do vzdušných varhánků, pevnější materiály s opticky většími dekory je zase lepší rozprostřít před oknem a nechat vyznít v ploše. K hodně výrazným prvkům pak patří dozdobení okna vitrážkami, tedy nízkými pruhy záclon, které rozostřují pohled do spodní části okna. Často je provází krajkový kanýr zavěšený shora, takže okno je skutečně nazdobené. Tento typ záclonek se hodí k chalupářským oknům a k domům s venkovskou architekturou.

V posledních letech se tolik za klasickými záclonami neukrýváme, ale jejich absence je mnohdy nepřijatelná a cítíme, že něco by to okno chtělo - pro zútulnění prostoru, pro jemné zastínění. Působivým kompromisem je využití závěsových materiálů, lehounkých, jako samotné záclony. Často z nich ustupují vzory a s oblibou je nahrazují barvy. Tyto závěsy přejímají transparentnost záclon a dekorativní prvky závěsů, které jsou nejvíc vidět například v uchycení na záclonovou tyč. Naleznete zde vázací stuhy, poutka a v pevnějších materiálech i nápadné narážecí kroužky. Současné syntetické materiály nabízejí totiž jemnost a zároveň robustnost vláken, která něco vydrží. Vlastností mnohých je i to, že na první pohled není patrné, že na okně nevisí přírodní materiál, zvláště, sáhnete-li po přírodních odstínech.


 

Směsové materiály jsou vítaným řešením především u rozměrných textilií, jejichž údržba by nás zatěžovala. Dekorační závěsy z kolekce SIMEO jsou zhotoveny ze směsi bavlny a polyesteru, takže jim nechybí vzdušnost, jemná transparence, ale zároveň i odolnost. Pro zavěšení slouží vázačky dotvářející dojem ruční práce a dodávající kompletu pohyb. Závěsy dodáváme samostatně nebo jako zvýhodněnou sadu 2 ks: DEKORAČNÍ ZÁVĚS Z KOLEKCE SIMEO, odstín denim, 140 x 240 cm.
Hotová žakárová záclona Jasmína patří ke zboží, které po zakoupení ihned slouží. Díky zatkaným okrajům a zpevnění v horní části, je záclona připravena k zavěšení a nemusíte ji nijak upravovat. Dodáváme ji v balkonovém kompletu (na e-shopu naleznete další dekory) a je zhotovena ze 100% polyesteru, který si neklade vysoké nároky na údržbu. Záclonu doporučujeme prát na 30 °C při programu na jemné prádlo a zavěšovat pomocí žabek: BALKONOVÝ KOMPLET JASMÍNA, rozměry pro okno 350 x 160 cm, rozměry pro dveře 200 x 250 cm.
Závěsy z módní kolekce Monna jsou jemné jako pavučina, ale tím jejich nenápadnost končí - vybrat si můžete kromě bílé také z velmi efektních barev fuchsiové, pampeliškové nebo tyrkysové. Hodí se do letních ložnic, dětských pokojů i barevných kuchyní. Momentálně si lze vybrat z 11 odstínů. Závěsy dodáváme samostatně nebo jako zvýhodněnou sadu 2 ks: ZÁVĚS MONNA, 135 x 260 cm, 100% polyester.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.