Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Osvěžující svačina, která dokáže dobře zasytit, se bez potíží vejde do kabelky i do školního batohu. Důležité je i to, že ji dokážete rychle připravit.
Podobný pohár na jogurt, v němž zůstane oddělený prostor pro suché a mokré potraviny, jsem představila v článku o ovesných kaších bez vaření (naleznete ZDE). Jsou skutečně rychle hotové a zdravé. Přírůstkem do rodiny dělených plastových dóz do terénu je i výrobek LOCK LOCK 2 v 1, který si můžete pořídit s objemem 150 +150 ml, pak 360 + 310 ml a 560 + 310 ml. Zabydlela jsem nejmenší dózu, a zjistila, že je pevná a perfektně těsní. Žádný problém vložit ji do tašky a vyrazit do práce, na výlet a zanedlouho i do školy.
Zvláště na školní svačiny nemají mnozí z nás nejlepší vzpomínky. Jsme zvyklí jíst i očima, a porce jídla v igelitových sáčcích často nevzbuzovaly mnoho chuti. Dnes to máme snazší. Velký výběr praktických dóz, svačinových boxů a jídlonosičů, nám umožní připravit si zeleninu, ovocné a těstovinové saláty třeba na tisíc způsobů. Tyto speciální dózy navíc umožní to nejpříjemnější - oddělit suché části potravin - jako jsou oříšky, semínka, müsli, kukuřičné křupinky a pod. od surovin, které by je provlhčily na kaši.
Příprava: křupky 30 minut + chlazení, krém s ovocem 20 minut * Získáte: 4 porce
podle Pavlíny Berzsiové
Křupky
Výroba domácích čokoládových křupek je docela jednoduchá. Jen musíte vychytat správnou konzistenci, aby nastrouhaný perník a kousky oříšků držely díky rozpuštěné čokoládě pěkně pohromadě, a vytvářely hrudky. Ve smetanovém krému je zas potřeba zachovat tečky čokolády, jako je tomu u krému stracciatella. Aby se čokoláda nerozpouštěla, ponechte ji nejprve v pokojové teplotě - to se nejsnáze strouhá, a hned potom ji dejte do chladničky. Ztuhlou ji vmíchejte do připraveného krému a přidejte k němu vybrané ovoce.
Hromádky vytvoříte pomocí lžičky, na níž hmotu vytvořenou z drobečků perníku, oříšků a spojenou čokoládou, prsty smáčknete. Extrémně se u toho neupatláte, ale vyplatí se udělat si zásoby a pak postupně odebírat. Křupinky jsou výborné i k jogurtu s brusinkami, nebo s chia semínky. Se sladkým a zralým ovocem vytvoříte kombinaci, která vás příjemně zasytí.