SMALTOVANÉ NÁDOBÍ S DOBROU NÁLADOU

5 VELIKONOČNÍCH HRÁTEK S VEJCI
2.4.2019
PARMEZÁNOVÉ KROKETY A SALÁT S HOŘČIČNOU ZÁLIVKOU
4.4.2019

Smaltované nádobí už dávno nepřipomíná sporák staré chalupy. Ačkoliv vychází z tradic, skví se novými vzory, sympatickými tvary a praktickými doplňky.

Takzvané plechové nádobí prošlo rukama snad každé kuchařky a kuchaře. A stále se těší velké oblibě. To, co zaujme na první pohled je design, který mimořádně sluší plynovým varným deskám, kuchyním v rustikálním stylu a samozřejmě chalupám a venkovním kuchyním v zahradách. Současná výroba hrnců elegantních tvarů často preferuje kompletaci se skleněnými poklicemi, které mají šikovné otvory pro odvod páry během vaření.

Je těžké odolat i kvalitnímu „černému nádobí”, které vypadá výborně v moderním pojetí kuchyňských ostrůvků. Už jenom proto, že jídlo v něm vypadá naprosto úchvatně. Smaltované hrnce z oceli prověřily celé generace našich předků a jejich výroba zaručuje zdravotně nezávadné vaření. Nádobí je známé dlouhou životností - a pokud doslouží v kuchyni, ještě ho dokážete i s nějakým tím šrámem perfektně zabydlet v bylinkové zahrádce na parepetu nebo s muškáty na zápraží. Tyhle hrnce jsou vážně nezničitelné.

smaltované minimum

  • Železo společně s litinou se začalo smaltovat v polovině 19. století. Smaltované předměty si vbrzku získaly takovou oblibu, že o 70 let později se sortiment smaltovaných výrobků rozšířil mimo kuchyni a pokryl veškeré denní potřeby. Ze smaltu se dochovaly lampy, svícny, věšáky, hodiny, koupelnové vybavení i třeba dětské hračky.
  • Při výrobě se spojuje kovozpracující výroba se sklářskou. Smalt dokonale chrání kovový podklad, který by v kontaktu s vodou okamžitě rezivěl. Smaltovaný povrch uzavírá vnitřní i venkovní plášť předmětů, a protože je dokonale hladký, umožňuje snadné čištění.
  • Smaltované výrobky si vydobyly takový věhlas, že se vyvážejí do celého světa, takže si určitě nějaké pořiďte!
Puntík má v sobě hravost, na oblečení dokonce oplývá pořádnou porcí koketnosti. Když chcete někomu udělat radost hrnečkem, takovým, s kterým se bude každé ráno rád setkávat u snídaně, pořiďte mu buclatý hrnek s puntíky. Ale to jsem odbočila od smaltů. Nicméně na nich působí sprška puntíků obdobně. Většinu z nás podvědomě přiměje k tomu, abychom se usmívali na svět. Puntíky mají tu moc. Výborně vypadají ve stylu opak - kdy si pořídíte například sadu hrnců s červenými puntíky na bílé půdě a k tomu přidáte porcelán, utěrky nebo ubrus v obráceném poměru barev a v drobnějším dezénu. Výsledek bude úchvatný: SADA SMALTOVANÝCH HRNCŮ PUNTÍK, 6 ks, 799 Kč.
Smaltované sady s moderním designem jsou vhodné pro milovníky novinek. Komplety mají tu výhodu, že se váš oblíbený dekor objeví na více předmětech najednou. Dokonce můžete mít společně s některými typy hrnců také třeba čajník, nebo v tomto případě praktické misky na uchování potravin. Levandulovou sadu odlehčených misek s plastovými víčky získáte v tuto chvíli zdarma při objednávce nad 990 Kč (proklikněte se obrázkem k informacím). Mimo akci stojí SADA MISEK LAVENDER 249 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.