PYŽAMOVÝ MEJDAN

6 TIPŮ JAK V ZIMĚ NALOŽIT S CITRONY
10.1.2017
VINNÁ KLOBÁSA S BRUSINKOVÝM KŘENEM
12.1.2017

Představte si, že se po perném týdnu probudíte, nikam nemusíte a máte před sebou lenošivé víkendové ráno. Za okny mrzne až praští, a vám se chce nic nedělat, ale na druhé straně by bylo fajn se trošku bavit, co myslíte?

Nedávno jsem si po ránu telefonovala s kamarádkou. Byla sobota, nikam jsme nespěchaly, a mimoděk jsme se obě přiznaly k tomu, že jsme ještě v pyžamu. Začaly jsme si popisovat, co která máme na sobě, a naše nová zimní výbava byla tak veselá, že už byl jen krůček k tomu si své noční úbory předvést. A tak se narodil pyžamový mejdan, který většinou pořádáte dětem. Dokážete-li si ze sebe (třeba i ve velmi zralém věku) udělat legraci, vezměte za vděk několika nepsanými pravidly, které jsme si vymysleli:

1. Vstupenkou na pyžamový mejdan je pochopitelně pyžamo a noční košile. To je na vás, jak svůj outfit dokončíte. Doporučuji v prvé řadě pěkně nažehlit, podvléknout pro zateplení, přidat měkoučké ponožky a domácí obutí plné oveček a beránků, no – a chcete-li, vylepšete se ještě pro vás ne příliš běžným účesem, např. v podobě culíků, čelenek, nočních čepečků.

2. Slušností je přinést společnosti něco dobrého na zub. Pořádající rodina pochopitelně nebude mít po ránu kdovíco v lednici, protože podobné plány jsou hodně spontánní. Na druhé straně se počítá s tím, že organizátor podává jednodušší menu bez klasického teplého oběda. Zkrátka jde spíše o klasický brunch se spoustou samostatných chodů. Připravte si to nejveselejší nádobí, co máte, protože v tuto chvíli děláte vše pro dobrou náladu.

3. Občerstvení by skutečně mělo být takové, aby se každý obsloužil sám. Připravte košíky s ovocem, ale také třeba teplou čokoládu. Dopolední fondue s lehkým sektem je naprosto ideální kombinací.

4. Jsou-li v rodině děti, přineste pohádky a dospělákům filmy na videu, které máte sami moc rádi. Vytvořte si domácí biograf a rozdělte se o zážitky se svými kamarády. Pyžamový mejdan je poklidný, odehrává se v papučích a v teploučkých dekách, takže promítání filmů je skvělou náplní dne.

5. Z mejdanu si odnesete nejenom skvělou náladu, ale třeba i recept na nějaké chutné jídlo. Na závěr doporučuji podávat kávu a jablka v županu :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.