PROSTĚRADLA DOTVÁŘEJÍ ATMOSFÉRU

NOVÉ PŘEHOZY NA POSTELE
24.7.2019
ZE SLADKÝCH MERUNĚK I
29.7.2019

První dotek při spočinutí na lůžku patří prostěradlům. Vyberte si pro sebe ta nejlepší.

Ložní prádlo většina z nás miluje, protože přináší do ložnice určitý styl. Prostěradla jsou jeho důležitým prvkem dotvářejícím celkový estetický obraz. Prostěradla mohou příjemně chladit (kéž by to tak v současných parnech dlouho působilo), mohou vás přivítat hebkostí a dokonce chlupatou hřejivostí. Kromě toho, že mají především praktickou úlohu, hrají svou barevností na lůžku prim. Určitě to znáte - můžete povléct sebekrásnější povlečení, když nedoladíte prostěradla, postele ztratí glanc. Je to stejné, jako když si k pěkným šatům vezmete nevhodnou obuv.

Povlečení zpravidla používáme po dlouhý čas. Takže vychytat správné kvality a barvy prostěradel není až tak složité. Jste-li zmrzlíci, pak se vyplatí pořídit si k tomu nejoblíbenějšímu - které je v chodu v létě i v zimě, hladká prostěradla i například ta z mikroplyše. Ložnice je konejšivá zóna, kde hledáme azyl před každodenními starostmi, a kde musí být o vás postaráno tím nejpříjemnějším způsobem.

O jednotlivých strukturách, kvalitách prostěradel i způsobech praní se dočtete ZDE.

HEBOUČKÝ MIKROPLYŠ PRO MALÉ I VELKÉ

prosteradla3

Prostěradla z mikroplyše jsou mimořádně hebká a příjemná. Malým dětem připomínají kožíšek oblíbených hraček, a nám dospělým nabízejí hřejivé místo na spaní. Materiál má skvělé termoregulační vlastnosti a vyhovuje i alergikům, neboť hustá struktura nepouští chloupky. Prostěradla jsou rychleschnoucí a není třeba je žehlit. Pokud je v zimních měsících zkompletujete s mikroplyšovým povlečením, nemusíte ani pouštět kamna. Výrazné barvy napínacích prostěradel se hodí k doladění ložnic na chatách i chalupách a pro svou praktickou údržbu je můžete využít také jako hrací převlek na postel v dětském pokoji.

OBLÍBENÍ VĚRNÍ FROŤÁCI

prosteradla1

Napínací prostěradla se smyčkovým povrchem - froté, nás provázejí už po dlouhá desetiletí. Možná patří k těm úplně prvním prostěradlům, které nás svým praktickým gumičkovým vynálezem zbavily nepříjemného stlaní postelí. Nyní je to hračka a můžete si vybrat z velkého množství výrazných i jemných odstínů tak, aby prostěradla přesně ladila s povlečením. Šijí se ve velikostech určených jak dětským postýlkám, tak i dvojpostelím, a především do nich obléknete veškeré výšky matrací. Za zmínku stojí také prostěradla nepropustná, která zadrží vlhkost na povrchu a zabrání tak prosáknutí tekutin na matraci.

PASTELOVÉ BARVY V HLADKÉM ŽERZEJI

prosteradla2

Rovněž hladká žerzejová prostěradla je možné zakoupit v nepropustných kvalitách. Ostatní prostěradla nabízejí pružný úplet tvořený 100% bavlnou, který se po použití nedeformuje. Jsou vyvzorována v mnoha barevných valérech od každé barvy, přičemž k nejmódnějším odstínům patří latté, jemně béžová a světle šedá skvěle dokreslující povlečení z přírodních materiálů tón v tónu. Výraznější pastelové barvy naopak odrazí povlečení s geometrickými i rostlinnými dekory, kde platí jednoduché pravidlo, že prostěradlo by mělo být jednou z nejdůležitějších barev užitých na lůžkovinách.

JAK ZABALIT PROSTĚRADLO JAKO DÁREK?

prosteradla4

Skládání prostěradel do prádelníků nepatří zrovna k příjemným domácím sportům. Ale musí to být, protože jinak zabírají místo, a i po napnutí na matraci jsou nepěkně pomačkaná. Vyzkoušejte ten nejjednodušší způsob a zamotejte prostěradla do úhledných válečků. Zajistěte je žerzejovými páskami (viz předchozí obrázek), abyste s nimi mohli ve skříni manipulovat. Prostěradla bývají při prodeji úhledně složená do tvaru obdélníku, což se také můžete naučit podle foto postupu, který naleznete v následujícím článku (proklikněte se ZDE). Zároveň využijte návod na dárkový obal na nové prostěradlo. Tvoří ho pouze dva obdélníky potištěného papíru vytvarované jako efektní taška.

Přeji vám spokojený nákup!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.