Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Jestli se chcete rozmazlovat, uvařte si tuto meruňkovou dobrotu. Voňavý ovocný nápoj z pohodové domácí kuchyně, je uprostřed babího léta to pravé.
Výtečných ovocných limonád jsme si v uplynulém horkém létě docela užili. Momentálně se na nás valí spousta zralého ovoce, a pokud máte něčeho opravdu nadbytek - například meruněk nebo broskví, vyplatí se naplnit jejich tekutou formou každou láhev, kterou máte po ruce. Nedokáži vám říct, jak dlouho sirupy vydrží. Ovoce nadbytek nemám, a sirupy se vytratí rychlostí blesku. Však uvidíte sami :o)
Na sirupy mám nejraději láhve s klipovými uzávěry. Patřím k pamětníkům limonád s porcelánovými zátkami, a tak na ně stále trpím. Na stole vypadají báječně (na našem e-shopu už máme pouze jeden typ, léto zkrátka končí). Perfektně těsní, což oceníte především při současných náletech vos, bez nichž se moje vaření na zahradě neobešlo. Za kapku sirupu by ochotně daly svou pruhovanou duši.
Užijte si krásně teplé dny, udržujte v chodu pitný režim s veškerými požitky, a nezapomeňte, že se za vámi brzy rozběhne náš podzimní katalog plný inspirace!
Příprava: 15 minut + 25 minut vaření * Získáte: 2 půllitrové láhve a cca čtvrt další
Nápoje nařeďte podle své chuti čistou vychlazenou vodou bez bublin.
Klipové uzávěry dobře těsní, takže se nemusíte bát vzít si láhev někam do terénu. Sada půllitrových láhví, které naleznete v galerii pod článkem, jsou na sirupy ideální, protože zabarvené sklo nedovolí slunečnímu světlu změnit barvu sirupu (není tu žádná chemie a barviva). Fotit jsem v nich pochopitelně nemohla, protože z vařeného produktu byste neviděli zhola nic. Použila jsem třtinový cukr, takže je sirup laděný víc dohněda. Namíchaný ledový nápoj si nařeďte vodou podle své chuti. Doporučuji pramenitou vodu, protože bublinky sodovky trošku pozmění lahodnou chuť sirupu, a to je škoda. Nejvíc si užijete při vaření - nad hrncem se vznáší opojná vůně meruněk a levandule. Je to vážně zážitek.