Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Červený rybíz napěchovaný zdravými látkami dozrává, a pokud se o něj ptáci s vámi rozdělí, spotřebujte každou kuličku. Lehký ovocný koláč zcela jistě stojí za hřích.
Ráda vás pozvu! Nadýchané těsto z másla a vajec, krém, kterého se nepřejíte i s miskou čerstvě natrhaného rybízu - to vše by vás mohlo zlákat. Rybíz jsem trhala po dešti a ruce jsme měla umáčené po ramena. Na takové hezké chvíle pak vzpomínám do příští sezony. Koláč můžete upéct v každé kulaté formě, nejvýhodnější je samozřejmě rozevírací forma na dort, z níž se těsto perfektně vyklápí. Klidně však využijte i koláčovou formu - je sice nižší, ale zas o pár centimentrů širší, takže bych řekla, že dávka těsta vám vyjde akorát. Pár typů naleznete v galerii pod článkem a na našem e-shopu.
Nechte si chutnat!
Příprava: 50 minut * Získáte: dort o průměru 24 cm
Těsto
Krém lze vytvořit z másla, ale to už bude koláč o dost tučnější. Dávám přednost mascarpone, protože si ho můžu na koláč naložit pořádnou vrstvu. Když už jednou za čas udělám něco takhle hříšného, tak ať všem chutná. Krásnou barvu dodáte přímo šťávou z rybízu, je dostatečně hustá, ale tady jsem přidala kapku potravinářské gelové barvy. I na fotografii je vidět, že barvu rozmíchám jen tak naoko, ne dokonale, jak to má být. V krému pak zůstanou bělavé cestičky, které vypadají zajímavě - vytvoří jemné mramorování.
Jemné máslové těsto má nadýchanou strukturu a s ovocem je chutné samo o sobě. Ovšem ještě na něj naložím čepici krému a trochu zbylého rybízu. V kontrastu se sladkým krémem se zdá být kyselý, ale to mi právě připadá zajímavé.