JAK UŠETŘIT ZA KADEŘNICI? LECCOS ZVLÁDNETE I DOMA

KŘUPAVÉ SÁDLOVÉ PLETÝNKY KROK ZA KROKEM
5.9.2024
KŘEHKÝ KOLÁČ SE ŠVESTKAMI A VANILKOVÝM KRÉMEM
9.9.2024

hairdresser working desk preparation for cutting hair close up

Pokud hledáte, kde ještě by se dala uspořit nějaká ta koruna, určitě už vás napadly návštěvy kadeřnictví. Osobně je za zbytečné rozhodně nepovažuji, ale leccos člověk zvládne i doma.

Barvení, stříhání, melíry... Kadeřnice pro nás dělá spoustu skvělé práce. A nejedna žna mi jistě potvrdí, že se jedná o celkem intimní vztah. :-) A taky se shodneme, že dávno neplatí, že krátké vlasy vyjdou levněji než ty dlouhé – aby držely správný tvar, musí se totiž zastřihovat častěji. Jenže běhat do kadeřnictví co dva týdny je náročné časově i finančně, nemluvě o tom, když se chceme trochu vyfiknout třeba do divadla. Tady máte pár nápadů, čím vším jde ušetřit za péči o vlasy, a to je nejen kadeřnickou, ale i tu běžnou. A klidně mi do komentářů napište, co všechno doma zvládáte vy!

P. S.: Kompletní nabídku vlasové kosmetiky hledejte právě zde.

Šamponu jen tak akorát

Začneme tím nejjednodušším: dávkováním šamponu. Pokud používáte aspoň trochu kvalitní šampon, bude vám jej na vlasy na ramena stačit do dlaně vymáčknout hromádku velkou asi jako pětikoruna. V případě šamponu si totiž nemyjete vlasy, ale především pokožku hlavy – do délky vlasů už pak stačí pěna. S kondicionérem je to naopak, ten patří do délek vlasů a na pokožku spíš ne. Na vlasy na ramena jej potřebujete asi velikosti švestky a přidejte trochu vody, do vlasů jej včešte vhodným hřebenem.

Ocet jako pomocník

Když už jsme u toho kondicionéru, tak jeho hlavním úkolem ze vlas po mytí šamponem „uzavřít“. Pokud nechcete kondicionér používat, sáhněte po jablečném octu, udělá vám stejnou službu. Není jej třeba moc, začněte 1 dílem octa na 4 díly vody a podle potřeb vašich vlasů můžete upravit až na poměr 1:2 (opět ve prospěch vody). A ne, nebude to z vašich vlasů cítit, přísahám! :-)

Maska ze spíže

Nejlepší vyživující masku najdete v lednici a ve spíži, víte to? Pokud máte rádi experimenty, vyzkoušejte žloutky, med, avokádo, banán, citron, kokosový olej nebo třeba pivo či kávu jako oplach. Nevýhodou těchto domácích masek je, že je třeba je připravit vždycky čerstvé a hledat, co bude vašim vlasům vyhovovat nejvíc a v jaké kombinaci, pro leckoho je to ale nekončící zábava. My ostatní si je bohužel asi budeme i nadále kupovat. :-)
19175_img_3452_sada_z1

Zastřihnout, nebo ne?

Důvod, proč se ke kadeřníkovi běhá častěji, než se líbí peněžence, bývá také přerostlá ofina atd. Pokud si na to troufnete, můžete si ji zastřihnout sami, nikdy, NIKDY, to ale nedělejte obyčejnými nůžkami na papír, to si vaše vlasy opravdu nezaslouží! Kadeřnice samozřejmě používají ještě úplné jiné, profesionální nůžky, tyto ale na běžné zastřižení stačí.

K učňům levněji

Netroufáte si na nůžky ve vlastních rukách? Pohledejte v okolí učňovské kadeřnictví nebo šikovnou sousedku, která s tím zkušenosti má. Nebo se rovnou zeptejte ve vašem kadeřnictví, někde jsou ochotni ofinu zastřihnout i v mezičase mezi pravidelnými návštěvami zdarma.

Sůl nad zlato

Jestli jste někdy byli u moře, jistě víte, jak krásně umí držet vlasy po koupeli ve slané vodě. A jestli se vám aspoň trochu vlní, dost možná u moře nosíte krásné vlny, které se vám doma vyrobit prostě nepodaří. Kouzelné zaříkávadlo zní právě slaná voda. Za mě je to nejlepší fixační sprej, já si ho kupuju asi za 50 korun v mé oblíbené drogerii, vyrobíte ho ale i doma: ve 100 ml horké vody rozmíchejte 1 polévkovou lžíci soli a používejte v klasické rozprašovací lahvičce, ideálně na ručníkem právě vysušené vlasy. Jen pozor, při příliš časté aplikaci bude sůl vlasy vysušovat a ty se začnou lámat, takže všeho s mírou a při používání solného spreje nezapomínejte používat hydratační kondicionér.
19852_eshop_z1

Pro dokonalý objem

Dovedu si představit, že při pohledu na tuhle fotku si pomyslíte cosi o bláznech, ale jestli si pamatujete vysoušecí helmy z kadeřnictví, pod kterými se na závěr sedávalo, tak úplně stejně dokonale vyfoukané vlasy vám při popíjení kávy udělá tahle helma. Připojuje se na vysoušeč, který je rovněž součástí balení a který jde použít i samostatně jako klasický fén nebo s kulatým nástavcem s hladkými štětinami.
 

Jaké články by vás ještě mohly zaujmout?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *