Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Základem všeho, co má v kuchyni fungovat, je znalost technologií a neměnných postupů. Jakmile si je osvojíte, postavíte na nich veškerý svůj um.
Existuje bezpočet rad, jak správně vařit a péct. Část jich nasbíráte (někdy i trpkými) zkušenostmi, mnoho jich přečtete a spolehlivě zapomenete, a ty nejcennější vám někdo blízký sdělí. Tyhle rady jsou vyzkoušené, stoprocentně fungující a předané s veškerou upřímností. Potřebuje je i ten, kdo se v kuchyni moc zdržovat nechce. Vlastně o to víc, aby na plotně vše fungovalo a dalo se běžet za jinými záležitostmi.
Aby vám dobře míněné rady k něčemu byly, musíte je uvést do praxe. Jen tak si je zapamatujete a převezmete je s tím, že už víte... Totiž teprve teď začne být kuchyně zábavou.
KOKOS, MÁK A SKOŘÁPKOVÉ PLODY ZÍSKAJÍ INTENZIVNĚJŠÍ CHUŤ, když je krátce opražíte na suché pánvi. Pokud budete mandle, ořechy a oříšky následně mlít, pak je nechte zcela vychladnout.
COOKCELL, NEREZOVÉ PÁNVE S NEPŘILNAVÝM POVRCHEM s průměrem 24, 26 a 28 cm
DOBŘE UŠLEHANÝ SNÍH POZNÁTE PODLE TOHO, že mísu lze převrátit dnem vzhůru a sníh zůstane na místě.
RUČNÍ ŠLEHAČ S OTOČNOU MÍSOU, se šlehacími a hnětacími háky
POKUD SE PŘI PEČENÍ NÁHODOU NĚCO NEPOVEDLO NEBO VÁM ZBÝVAJÍ KOUSKY SLADKÉHO PEČIVA, nechte ho dokonale uschnout a vyrobte si sladkou strouhanku.
PLECHOVÉ DÓZY BLACK s bambusovými víčky a těsněním
POKUD SE BOJÍTE PRÁCE S ČERSTVÝM DROŽDÍM, začněte se sušeným. Těsto se zaručeně podaří.
ŠLEHACÍ MÍSA S VÍKEM s uzavíratelným otvorem pro metly
CHOROBOPLODNÉ ZÁRODKY SE NACHÁZEJÍ NA POVRCHU SKOŘÁPEK, vejce tedy nenechávejte volně v lednici.
ÚLOŽNÝ BOX NA 30 ks VAJEC
2 komentáře
Dobrý den,
maá na Vás dotaz. Pečení olejové bábovky: peču na 150, pěkně vyskočí po pul hodině , ale po cca hodině pečení spadne ještě v troubě. Čím to je?? Děkuji
Dobrý den, paní Mikulášková,
důvodů může být mnoho – lité těsto na bábovku musí jít po zpracování rychle do vyhřáté trouby, zvláště, pokud používáte jedlou sodu místo prášku do pečiva, jinak by se zbavilo bublinek vzduchu. Pokud používáte prášek do pečiva, pozor na jeho množství. Jakmile ho dáte příliš mnoho, může se stát, co popisujete – těsto se rychle zvedne a spadne ještě v troubě před ukončením pečení, nebo po vyndání. Pečení probíhá déle, 45 – 50 minut podle výšky bábovky, asi při teplotě 170 °C.
Lehká piškotová těsta s příměsí oleje jsou nadýchanější a vzduch se dostává rychleji dovnitř. Pečte při teplotě 180 °C. Při pečení troubu neotvírejte.