DEKORAČNÍ A ÚČELOVÉ POLŠTÁŘKY

LÉTO PŘEJE SOLÁRNÍMU OSVĚTLENÍ
20.6.2018
DOMÁCÍ NANUKY Z KOKOSOVÉHO MLÉKA
25.6.2018

Kolik máte doma polštářků? Bude jich zaručeně celá řádka. Zútulňují naše příbytky a s úlevou na nich usínáme.

Nepotřebují právě teď kosmetickou úpravu? Když se v domácím interiéru dlouho nic nezmění, začínám se nudit. Zcela jistě jsem obětí povolání, protože celý život něco aranžuji, ale na druhé straně je třeba čas od času rozvířit statické vody domácnosti úplně všude. Vždyť to znáte, jak je příjemné, když se na stole před oknem objeví objemná váza plná květin, nebo jak rozkvete ložnice novým ložním prádlem

V takovém okamžiku honem ještě vyměním ubrus na stole a v obýváku rozhodím polštářky s převléknutými povlaky. Ještě pár tahů na doladění okolí - třeba změnit přehoz, přisunout dlouho nepoužívanou mísu na ovoce, koupit svíčku. Jako mávnutím proutkem je tu zbrusu nová domácnost...


POHODLÍ PRO LETNÍ VEČER

003
Zelené tóny jsou v interiéru příjemné a aktuální. Přidruží-li se k nim rostlinné motivy, můžete si být jisti, že se váš příbytek omladí a získá svěžest. Vyplatí se pořídit si polštářové výplně a této velikosti podřídit výběr dalších povlaků. Během roku jimi velice rychle proměníte styl svého bydlení, často i s minimem finančních nákladů, jako je tomu u sady bavlněných povlaků Daisy (168 Kč). Vybíráte-li polštářky na lenošení, příjemnější jsou měkké výplně; k těm nejkvalitnějším patří peří. Počítejte však s tím, že se na nich bavlněné povlaky pomačkají. Pokud vzdáte ležérní vzhled a chcete mít polštářky pěkně urovnané, pak pro výplně zvolte syntetiku (duté vlákno a pod.), na níž se látka pěkně vypne, protože polštářek po zatížení tolik nemění svůj tvar.

DEKORAČNÍ LÁTKY S NEMAČKAVOU ÚPRAVOU

52176_z1
Polštářky, které jsou určeny víceméně na elegantní dokončení prostoru, si vybírejte z materiálu, který se nemačká tak, jako poddajná bavlna. Dáte-li přednost polyesterovým vláknům, budou stále jako ze škatulky. K tomu, aby polštářky byly déle ve formě, přispívá například i zpevňující dutinka všitá do obvodových švů (stříbrné povlaky, 168 Kč). K pohodlí při převlékání povlaků přispěje zdrhovadlo skryté pod překladem.

OBJEMNÉ PODPŮRNÉ POLŠTÁŘE

5208805_z1
Bavlněný povlak Leafs má rozměry 70 x 90 cm. Vysoké obdélníkové polštáře zabydlete na pohovkách, které mají neergonomické parametry sedu, tzn. že sedák je příliš hluboký a vy potřebujete pro správné sezení přiblížit k tělu opěrák sedačky. Stejně tak jsou ideální do postelí, kde jimi ochráníte zadní čelo, zvláště, máte-li na něm světlé textilní potahy. Dnes, při velkém výběru lůžkovin, není problém najít materiály tón v tónu, aby byl celek dobře sladěný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.