1.5.2025
Jemně perlivá limonáda, která se vyrábí z bezu černého (Sambucus nigra), je skvělý a osvěžující nápoj, nemluvě o zdraví prospěšných látkách, které tato mohutná bylina obsahuje. Zvláště v dnešních vedrech by byl nápoj přímo fantastický. Jenomže, na mnoha místech bezy teprve rozkvétají…
29.4.2025
Milujete věnečky a větrníky? Pak si těsto rozfoukněte po plechu a napečte si celou horu této dobroty.
29.4.2025
Zbyly vám špekáčky, které jste nestihli opéct na ohýnku? V tradičním buřtguláši nadělají velkou parádu. Obzvlášť, když je pěkně opečete – do jídla pustí více chuti a získají i lepší texturu.
28.4.2025
Kdo propadl kouzlu šití, má doma spoustu drobností, které je potřeba uspořádat. Ať už jde o jehly, nitě nebo celou řadu knoflíčků a tkalounů.
25.4.2025
Preferujete jako náplň mák, tvaroh nebo povidla? My vám s tímto koláčem rozhodování usnadníme: dát na něj klidně můžete všechny tři náplně a výsledek budete nejen o to chutnější, ale hezčí na pohled.
17.4.2025
Velikonoční dekorace musí splňovat hlavně dvě kritérie: mít svěží jarní barvy a dělat radost. Tenhle květník plný života i velikonočích motivů zvládnete za chvilku a na výrobu nepotřebujete nic speciálního!
14.4.2025
Pomazánka, která chutná po Velikonocích, to je vajíčková klasika s hermelínem, kterou milují všichni, nejen díky šťavnaté chuti a křupavé cibulce. Víte, na co při její přípravě nezapomenout?










