Blog

2.5.2025

CELERKA, POMAZÁNKA S JABLKEM A SÝREM

Při putování za prázdninovými jídly našeho dětství nelze zapomenout na pomazánky. K těm oblíbeným, které chutnají i dospělým, patří pomazánky s celerem.
2.5.2025

VLASTNÍ SMETANOVÝ SÝR A SADA SILIKONOVÝCH VÍČEK

Ať už vyzkoušíte smetanový sýr samotný nebo libovolně ochucenou verzi z domácí kuchyně, docela určitě se stane předmětem častých příprav chutných svačin i snídaní.
2.5.2025

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA OD BABIČKY

Některá oblíbená jídla z dětství odvál čas. Jakmile však přijdou prázdniny, vybaví se nám. Třeba skvělá škvarkovka.
2.5.2025

ARAŠÍDOVÉ MÁSLO: Rychlý recept na slané i sladké verze

Arašídové máslo patří k potravinovým hitům poslední doby. Urazilo pořádně dlouhou cestu, než jsme ho zařadili i v naší kotlině do běžné výbavy lednice. Nejpříjemnější je to, že si ho můžeme snadno vyrobit doma.
2.5.2025

RYCHLÉ A CHUTNÉ POMAZÁNKY NA CHLEBA: Inspirace pro každý den

Omrzelo se vám pečivo namazané máslem se šunkou či sýrem? Pusťte se do starých dobrých pomazánek. Ušetříte 2krát!
1.5.2025

BEZINKOVÉ ŠAMPAŇSKÉ I / ZDÁRNĚ NALOŽENO

Jemně perlivá limonáda, která se vyrábí z bezu černého (Sambucus nigra), je skvělý a osvěžující nápoj, nemluvě o zdraví prospěšných látkách, které tato mohutná bylina obsahuje. Zvláště v dnešních vedrech by byl nápoj přímo fantastický. Jenomže, na mnoha místech bezy teprve rozkvétají…
29.4.2025

NADÝCHANÉ MRAKY NA PLECH

Milujete věnečky a větrníky? Pak si těsto rozfoukněte po plechu a napečte si celou horu této dobroty.
29.4.2025

BRAMBOROVÝ GULÁŠ ANEB BUŘTGULÁŠ

Zbyly vám špekáčky, které jste nestihli opéct na ohýnku? V tradičním buřtguláši nadělají velkou parádu. Obzvlášť, když je pěkně opečete – do jídla pustí více chuti a získají i lepší texturu.