Blog

2.4.2025

MED Z PAMPELIŠEK

Na loukách se pomalu rozprostírají koberce žlutých pampelišek a je akorát tak čas sáhnout po starém rodinném receptu na pampeliškový med. Provedla jsem revizi své spíže a našla ty nejhezčí sklenice, které budou medům slušet. Dělám totiž světlý a tmavý med.
1.4.2025

9 TIPŮ PRO NE/POPULÁRNÍ ÚKLID

Jakmile vysvitne první jarní sluníčko, čeká nás útrpný pohled na špinavá okna. Prach v rozích a povalující se nepořádek. Poradíme, jak s ním zatočit.
31.3.2025

KŘEHKÁ BÁBOVKA Z VAJEČNÉHO LIKÉRU

Jak oslavit jaro s jeho hlavním symbolem, vejci? No přece s vaječným likérem v ruce! Upečte si z něj luxusní bábovku a při pečení můžete klidně i usrkávat. :-)
27.3.2025

JARNÍ BYLINKOVÉ ŽEMLE

K jarní kuchyni patří bylinky. Nebojte se je přidat přímo do těsta. Křupavé houstičky pak báječně chutnají i samotné.
25.3.2025

TVAROHOVÁ KLASIKA: BUDAPEŠŤSKÁ POMAZÁNKA

Ať už se poohlížíte po tipu na vydatnou, ale zdravou snídani, nebo na rychlou večeři, směřujte své pohledy k tvarohové budapešťské pomazánce.
20.3.2025

OŠATKA S KRASLIČKAMI

Malovanými vajíčky, vejdumky, se od nepaměti platí za blahodárný akt pomlazení. Obyčejně řečeno za výprask, kdy nám živý proutek z vrby, břízy nebo osiky předá svou živou sílu.
20.3.2025

JAK SÍT SEMÍNKA? VYUŽIJTE VAJEČNÉ SKOŘÁPKY

Je tu polovina března a sním i nejvyšší čat pustit se do sázení semínek, pokud letos zahradu nechcete osazovat drahými kupovanými sazenicemi. A k tomu pro vás máme tip, jak na to!
19.3.2025

OBLEČENÉ KUŘE SE ŠPENÁTOVÝMI KNEDLÍKY

Perfektní hostinu lze vystrojit i z několika málo surovin, které máte nejspíš v mrazáku a ve spíži. Ovšem za předpokladu, že obětujete dvě deci dobrého vína...