10 VĚCÍ KTERÉ MUSÍTE MÍT U VODY

5 LASKOMIN S OVOCEM ZE ZAHRÁDEK
8.8.2017
LEDOVÝ KRABIČKOVÝ DEZERT
10.8.2017

Každý sport, i ten relaxační – jako je pobyt u vody, potřebuje náležitou výbavu. Když balíme k vodě rodinu s malými dětmi, za chvíli je připravena docela objemná hromádka věcí.

Co vzít s sebou, a co ne, zjistíte v okamžiku, kdy je tašek víc, než rukou. Nicméně je tu řádka věcí, na které zkrátka zapomenout nesmíte. Celodenní pobyt v přírodě pak bude naprosto bezproblémový:

  • Co s přemírou slunce?  Krémy s vysokým ochranným faktorem jsou samozřejmostí. Každý přípravek je označen číselným údajem, tzv. SPF (sun protection factor). Tento ochranný faktor udává násobek doby bezpečného pobytu na sluníčku poté, co nanesete krém na kůži. Samozřejmě každý z nás je jinak citlivý na sluneční záření. Věnujte tedy pozornost i UV indexu v lokaci, v které se nacházíte. U nás se stupnice UV indexu pohybuje v rozmezí 0-9, ale ve vyšší nadmořské výšce je záření ještě vyšší. V přímořských oblastech může UV index dosáhnout až patnáctky. V každém případě mějte s sebou hojivý krém, který vaše tělo rádo přijme i po rozumné sluneční lázni.
  • Dodržujte pitný režim.  A to až do té míry, že zdvojnásobíte své obvyklé denní dávky. K vodě si připravte nachlazené plastové náplně do nápojů, abyste je udrželi v přijatelné teplotě. K pití nachystejte pro každého láhev s uzávěrem, případně s víčkem, jímž vede brčko. Zbavíte se tak rizika štípanců vos a dalšího létavého hmyzu.
  • Chladicí taška  – je naprostou nezbytností. Nenoste s sebou potraviny rychle podléhající zkáze, případně je snězte hned na začátku. Vezměte s sebou více zeleniny, která každého osvěží; z ovoce jsou nejlepší jablka, z nichž neprýští sladká šťáva jako třeba z broskví. Vyvarujte se sladkých jídel, která vás nezasytí a opět přilákají hmyz. Využijte praktických krabiček s víčky a připravte si doma jednoduché pomazánky. Venku jistě přijdou k chuti.
  • Blažené lenošení  – Uložíte-li se na samostatné plážové podložky s přehozenými ručníky, každý z rodiny si najde místo podle svého. Používejte ručníky z odlehčených materiálů, aby rychleji uschly.
  • Hračky s sebou!  Na plastové i nafukovací hračky  a lehátka plná písku se vyplatí mít s sebou plastový box s víkem. Vše do něj uzavřete, navíc dětem vytvoříte prima hrací místo přímo na pláži, kde si věci lépe ohlídají.
  • Změňte pozici a hýbejte se  – Mezi koupáním a povalováním se na pláži se párkrát protáhněte. Třeba s míčem nebo s badmintonem. Dětem vezměte s sebou menší míč, aby se jim dobře chytal.
  • Všechno je mokré?  Pořiďte si plážovou tašku z omyvatelné hmoty. Je vzdušná a cestou od vody do ní můžete nahrnout mokré plavky i ručníky. Snadno se udržuje a během roku ji můžete používat na nákup.
  • Příjemné soukromí  – Plážový stan vám pomůže vytvořit malý rodinný prostor. Poskytne vám zázemí pro uložení drobností, ochrání vás před sluncem a dětem bude připadat jako malý ostrůvek. Užijte si bezstarostné léto!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.