Vítejte u decoDoma!
Přihlaste se k odběru novinek
získáte pravidelnou dávku vyzkoušených receptů, fungujících návodů a inspirace na zútulnění vašeho domova.
Odběr můžete odhlásit v každé zprávě nebo telefonicky na zákaznickém oddělení.
Běžně si v kuchyni vystačíte s klasickou bílou pšeničnou moukou. Zajímáte-li se více o zdraví, pečete chléb, nebo rádi experimentujete, pak je tu nepřeberné množství druhů mouky, které budí zvědavost.
Mouku kupujete ze všech sypkých surovin do kuchyně zcela jistě nejčastěji. Je potřeba téměř do každého vaření - od jíšek a zavářek do polévek, přes zahušťování omáček, až po sladké a slané pečení. Víte, že mouka může nezřídka za některé nezdary v kuchyni, a tak si všichni střežíme své recepty, které zaručeně fungují. V regálech obchodů se však v posledním čase objevují méně známé druhy mouky, které stojí zato vyzkoušet. Nejenže změní chuť a strukturu jednotlivých kulinářských výrobků, ale mnohé nabízejí bezlepkové pečení, velký objem bílkovin pro různé dietní režimy, množství vlákniny apod. Vyzkoušejte tedy něco nového. Je pravda, že musíte hledat další recepty nebo si zaznamenat v těch svých osvědčených odlišné postupy, ale váš jídelníček může být rozmanitější a zdravější.
MOUKU JE TŘEBA V DOMÁCNOSTI DOBŘE SKLADOVAT
To je jen malý výčet z možností, které mohou projít vaší kuchyní. Vyzkoušet můžete ještě mouku hrachovou, sezamovou, semolinovou, ořechovou, konopnou, hořčičnou, rýžovou i kaštanovou. A to zdaleka nejsou všechny, které trh nabízí. Každá mouka má své uplatnění, je něčím zvláštní, více či méně prospěšná našemu zdraví, vytváří odlišnou strukturu těsta, je nositelem zajímavé chuti.