PODÁVEJTE CHLAZENÉ…

KUSOVÉ KOBERCE A JEJICH ÚDRŽBA
17.8.2020
CO POTŘEBUJE CHYTRÁ SPÍŽ
19.8.2020

Panující vedra nás inspirují k přípravám letních pochoutek, které jdou na stůl pořádně vychlazené. Nápoje, zmrzliny a mražené dezerty slaví svou vrcholovou sezonu.

Lednice je v letní kuchyni tím nejskvělejším parťákem, bez něhož bychom si vaření i své pohodlí neuměli představit. Změna jídelníčku s sebou v horkém létě přináší i úsporu času, takže svou pozornost můžeme přesunout k výborným sezonním sladkostem a nápojům. Ty se bez ledu a mrazáku neobejdou.

Příroda nás každý rok obdaruje spoustou ovoce, které je tak snadné zpracovat do lehkých dortů, mrazeného pyré, zmrzlin i nápojů. Doby, kdy bylo třeba trávit v kuchyni spoustu času, jsou pryč. Dnes máme k ruce množství přístrojů, které zkrátí veškeré přípravy na minimum. Poohlédněte se po další výbavě i na našem e-shopu.


 

1

ledová melounová tříšť


Nemohu začít jinak, než nápady s vychlazeným melounem. V článku naleznete 5 tipů, jak vtipně meloun naservírovat a v závěru připojuji recept na osvěžující ledovou tříšť. Připravte ji pro toho, kdo má melouny miluje, ale nerad se pere s porcí, z níž teče šťáva a musejí se šťourat zrníčka. Jen dejte pozor na zastuzené krky, je to jedna, dvě!

2

vychlazená panna cotta


Tuhle italskou specialitu si oblíbíte. Je rychle hotová a o skvělý výsledek se postará lednice. Jen jsem vždycky napnutá, zda mi úplně tekutý dezert správně ztuhne, aby šel elegantně vyklopit. Tomuto momentu se můžete klidně vyhnout, když budete panna cottu podávat ve sklenici. Dozdobte ji lesními plody a ovocnou omáčkou, vhodnou ke kávové chuti.

3

ledové frappé


Silná smetanová káva - frappé, nemá nic společného s naší zmrzlinovou kávou. Okoukali jsme ji od Řeků, a jako většina geniálních receptů, také tento vznikl náhodou. Frappé se podává skutečně ledové, což je v horku zážitek, a nabídne vám silnou chuť kávy. Pokud nesladíte, pak vězte, že sem cukr prostě patří. Můžete si ho dát méně, ale nápoj nejprve ochutnejte tak, jak recept nabízí. Cukr je nositelem té báječné pěny, která - když to přeženete - se dá i krájet.

4

ledový čaj za tepla a za studena


Doma připravený ledový čaj má své kouzlo. Namícháte si do něj tolik chutí, kolik si představujete. Od volby kvalitního sypaného čaje, až po přísady bylinek nebo čerstvého ovoce, máte vše ve svých rukou. Vychlazený nápoj s cinkajícími kostkami ledu je v létě velkou vzpruhou, často větší, než horká káva. Jeho příprava je možná jak ze studené vody, tak z vařicí. Vyzkoušejte si, který nápoj vám bude lépe chutnat.

5

ovocný led do limonád


Co všechno lze zamrazit do zásobníků na led, se dočtete v tomto článku. Vyrobíte si nejen zásoby zeleniny do polévky, ale v tuto chvíli si zamrazíte vše, co propůjčí lahodnou chuť vašim letním limonádám. Například bobulové ovoce perfektně vychladí nápoj a když ho trošku rozmačkáte, dodá i svou chuť. Zamrazte si také třeba šťávu z kompotu, která zbyla z ananasu, nebo si připravte kostičky s kousky citronu či limetky s příměsí levandule. Přidáte jen pár lístečků meduňky nebo máty a osvěžující nápoj je bleskově na stole.

 

6

nepečené stracciatella řezy


Tento důkladně vychlazený dezert si musíte připravit na plechu, který se vám celý vejde do chladničky. Lehká a jemná smetanová pochoutka s kousky vychlazené čokolády vám ani nedá moc práce. Náplň nalijte na drobečkový korpus, který lze odlehčit tím, že klasický sušenkový základ nahradíte rozdrcenými celozrnnými kukuřičnými chlebíčky.

Je to příjemná změna a překvapivě dobrá. Teď už jen pořádně vychladit a vydržet, než to bude :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.