OSLAVTE MEZINÁRODNÍ DEN SENIORŮ

VOSKOVANÉ UBROUSKY JSOU HOTOVÉ ZA PÁR MINUT
3.10.2024
ČESKÉ KLASIKY: ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY S CIBULKOU
7.10.2024

Happy mature grandmother opening gift box with present from grandchild girl laughing together, smiling granddaughter congratulating cheerful older grandma with birthday making pleasant fun surprise

Na 1. října každoročně připadá Mezinárodní den seniorů. Jeho smyslem není nic jiného, než nejstarší generaci poděkovat všechnu práci a péči, kterou ve svém životě odvedli. Letos se slaví na 11 místech po celé republice – a pár termínů ještě stihnete.

O víkendu a příští týden se totiž oslavy budou konat ještě v Novém Jičíně, Mikulově, Nymburku a Nové Roli. Pokud to ale máte daleko, nehodí se vám termíny nebo se vám v tomhle nehostinném počasí prostě jen nebude nikam chtít, oslavit tento den můžete i jinak: milým dárkem, vlastnoručně upečeným koláčem a společně stráveným časem. Snad vám to trochu usnadníme, když vám nabídneme pár drobností, které by všechny mohly potěšit, a receptů a na ty nejlepší retro zákusky.

Mezinárodní den seniorů si ale, kromě onoho poděkování, klade ještě jeden cíl, a to upozornit na obtíže, se kterými se řada lidí v předdůchodovém a důchodovém věku potýká, ať už je to osamělost nebo třeba pohybové obtíže. I s tím ale dokážeme trochu pomoci – v nabídce máme řadu kompenzačních pomůcek, které umí ulevit od nejpalčivějších problémů.

Pro babičky

Babičky jsou taková specifická část rodiny, která obvykle nic nechce a všechno už dávno má. Jestli ale něco potěší i tu babičku, která opravdu už všechno má, jsou to společné fotky s dětmi a vnoučaty. A nezapomeňte ani na nějakou tu beránkovou deku, třeba k níže uvedené krasavici jménem Nora máme i povlaky na polštářky.

Pro dědečky

Přiznejme si, že s dědečky to nebývá o moc jednodušší, i je ale potěší drobnost věnovaná od srdce. Nejlepší dědeček si totiž určitě zaslouží třeba zavírací nůž, nejeden ocení i přenosné miniradio nebo něco do auta. Ostatně, to by mohlo zaujmout i nejednu babičku, v poslední době potkávám za volantem snad víc seniorek než jejich manželů.

Na zdraví!

Někdo má rád holky, někdo zase vdolky. A stejně, jako někdo nejvíc ocení dobrý koláč, jiný si raději pochutná na lahvince něčeho ostřejšího... :-)

Aby bylo lépe po těle

S věkem přichází i nejrůznější zdravotní obtíže a pohybové problémy. Vyřešit je bohužel neumíme, víme ale, s jakými pomůckami se našim blízkým může žít o něco komfortněji – a o to přece jde.

A co vašim nejbližším upéct?

1 komentáře

  1. jakubadamec25@seznam.cz napsal:

    jakubadamec25@seznam.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *