DOMÁCÍ KOSMETIKA K VODĚ

RŮŽOVÁ JE STÁLE IN
12.6.2019
HUMMUS PATŘÍ K ZDRAVÝM LETNÍM VEČEŘÍM
17.6.2019

Léčivý dotek přírody potřebujeme na každém kroku. Zvláště v létě, kdy nám slunce a vítr nadměrně vysušuje pleť a vlasy. Vybírejte si kosmetické přípravky s přírodními pěsticími i ochrannými složkami, nebo se pokuste některé vyrobit doma. Jde to docela snadno.

Stále více se snažíme vyhnout chemickým látkám v kosmetických přípravcích. Tak jako lze udržovat domácnost docela běžnými a dostupnými prostředky, můžete i do některých pečujících masek, kondicionérů i krémů použít suroviny, které při troše dobré vůle nabídne i vaše domácnost. Už jsme vám představili návod na vaječnou vlasovou kosmetiku nebo kokosový peeling.

Pokaždé, když o těchto přípravcích čtu, zprvu nevěřím, že budou fungovat. Ale většinou fungují, i když každý z nás reaguje trošku jinak; záleží na tom, jak moc máme vysušenou pleť nebo zničené vlasy. V každém případě stojí za to udělat test a zjistit, zda bude účinný. Zabere vám jen chviličku. A než se vydáte k vodě s vlastnoručně vyrobeným balzámem na rty nebo s domácím rozčesávačem na vlasy, nezapomeňte prověřit nabídku našich rozměrných bavlněných plážových osušek. Zprvu jsem nevěděla, kterou pro vás vybrat...

Rychleschnoucí osušky PESHTEMAL mají celou řadu unikátních vlastností - jsou ultratenké, ale vyznačují se pevností a schopností rychle uschnout. Bavlněné tkaniny užívané po staletí v tureckých lázních zdobí vytkané pruhy v pestrých barvách, zatímco osnovní nitě jsou spleteny do různých typů třásniček. Osušku tak můžete s úspěchem využít i jako slušivé pareo nebo si ji vzít do sauny, na sport i na pláž při slunění. Vyberte si z celé kolekce tu, která se vám hodí nejvíc.

Vyzkoušejte i novou přírodní kosmetiku od českého výrobce. Najdete v ní opalovací másla s arganovým olejem, ale také másla po opalování, která pomohou opálení déle udržet. Více o těchto novinkách se dozvíte v našem článku Opalovací másla a další speciality k vodě. 

 

JAK VYROBIT BALZÁM NA RTY

   * 1/2 lžičky bílého včelího vosku pro kosmetické účely (např. www. mydlovy svet.cz)
   * 1 lžička kokosového oleje
   * 2 kapky olivového oleje
   * špejle
   * malý kelímek o objemu 15 ml
 
Včelí vosk dejte do skleněného kelímku (nebo porcelánového hrnečku) a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte kokosový olej a 2 kapky olivového oleje. Promíchejte špejlí a ihned přelijte do suchého a sterilizovaného kelímku. Nechte ztuhnout. Balzám vytvoří krásně pevný a lesklý krém úplně stejné konzistence, jako když si ho zakoupíte v obchodě.
 
POZN.: Modrý kelímek jsem použila od vypotřebovaného očního krému.
           Bílý včelí vosk se vyrábí z přírodního žlutého včelího vosku bělením. Používá se v kosmetických produktech u nichž není žlutá barva žádoucí. Je netoxický a nezpůsobuje alergie. Jako přírodní zahušťovadlo dodává kosmetickým produktům pevnost a lesk. Zvyšuje ochranu proti UV záření, je účinný v boji s vráskami a hydratuje pokožku. Pro jemný povrch rtů je naprosto ideální.
 

JAK VYROBIT PŘÍPRAVEK PRO ROZČESÁVÁNÍ VLASŮ

(podle Rebeccy Sullivanové)

     * 200 ml destilované vody
     * 2 lžíce přírodního jablečného octa
     * 6-8 kapek esenciálního levandulového oleje
     * láhev s rozprašovačem o objemu 200 ml
 
Do skleněné nádoby nalijte destilovanou vodu, jablečný ocet a pár kapek levandulového oleje. Špejlí dokonale promíchejte a pomocí nálevky přelijte do lahvičky s rozprašovačem. Před použitím vždy protřepejte a aplikujte na konce vlasů při rozčesávání.
 
POZN.: Rozčesávač vydrží uložený v koupelně minimálně půl roku.
           Jablečný ocet kupuji v prodejně se zdravou výživou.
 
 

Bavlněné osušky PESHTEMAL mají různé rozměry, většinou 100 x 160-180 cm. Vyperete je při teplotě 40 °C bez přídavku aviváže a pak je nechte volně schnout; v sušičce by se vám mohly zamotat třásně. Žehlete na střední teplotu. Výrobky pod tímto označením jsou držiteli OEKO-TEX certifikátu, který zaručuje, že při výrobním procesu nebyly použity žádné škodlivé chemické látky.

K opalování a k ošetření pleti po slunění naleznete na našem e-shopu celou řadu produktů zhotovených na přírodní bázi.

* Novinkou jsou přípravky přírodní kosmetiky od českého výrobce Vivaco. Je bez parabenů a samozřejmě není testovaná na zvířatech. Díky použitým přírodním surovinám jsou tyto produkty vhodné i pro jemnou dětskou pokožku od 3 let.
* Zvláčňující tělová másla, která najdete na našem e-shopu, obsahují vzácný arganový olej v bio kvalitě. Pro focení jsme vybrali Přírodní mrkvové máslo ze 100% přírodních surovin s faktorem 15. Vysoký obsah mrkvového extraktu, beta karotenu a přírodních olejů chrání pokožku, a díky karotenu podporuje zlatavou barvu pleti. Oceníte, že při nanesení na kůži, se máslo mění v olej, a tím se velmi snadno roztírá.
* Vyzkoušejte také máslo po opalování, které podporuje hydrataci pokožky, prodlužuje a zvýrazňuje efekt opálení. 

2 Comments

  1. Hana Žampachová napsal:

    Dobrý den,
    letošní dovolenou jsem vyzkoušela produkty Arganové máslo na opalování pro rychlé zhnědnutí a Arganové máslo po opalování. Musím říct…NAPROSTÁ SPOKOJENOST!!! Velice přijatelná cena a perfektní účinky. Pokožka je po namazání dlouhodobě vláčná, zachovává si bronzový nádech.
    DOPORUČUJI.
    Ještě musím zkusit to mrkvové – pro mě novinka.
    Hezký den, Hanka.

  2. Jana napsal:

    Hezký den, paní Hanko,
    vaše zpráva nás těší a děkujeme za ni. Na tuto kosmetiku máme řadu dobrých ohlasů, také na opalovací máslo se zmíněnými mrkvovými výtažky, takže ráda předávám dál :o) Mějte krásné a spokojené léto!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.