HODINY PRO DOBROU NÁLADU

BARVY V BYTĚ I: ŽLUTÁ
28.2.2018
KUKUŘIČNÝ CHLÉB S BYLINKAMI
5.3.2018

ornament_01
Máte čas? Pak ho rychle věnujte nějaké příjemné činnosti, než vám z něj nemilosrdně kousek ukrojí pohled na hodiny.

Vždycky totiž někde číhá nějaká povinnost, kterou vám připomenou. K hodinám mám zvláštní vztah. Jako objekt v bytě je mám moc ráda, s potěšením si kupuji nové a považuji je za důležitou součást obývaného prostoru. Na druhé straně bych je občas raději neviděla, protože chci mít čas jen pro sebe. Také chci mít dost času na snídani, na rodinu, na knížky, o dovolené i o svátku. Nemám ráda časné vstávání, nerada věnuji čas zbytečnostem a také potřebuji být všude včas. Ze všeho nejhorší je, když mě často obírají lidé o čas. Co s tím?

Nezbývá, než se s časem skamarádit. Plánovat ho, mít ho na očích. A pořídit si hodiny. Nejlépe nějaké přátelské, které vám nebudou přísně připomínat zmíněné povinnosti, protože vypadají jako příjemná dekorace, již můžete kdykoli vyměnit za jinou. To jen, kdyby vás časem omrzela :o)

ornament_02

003

HODINY JAKO DEKORACE

Tyhle jednoduché hodiny mohou bydlet kdekoli. Doma nad policí v jídelně, na chalupě mezi zažloutlými fotografiemi, v otevřené části staré kredence či nade dveřmi. Všude jim to bude slušet, a nevadí, když se zastaví. Vnímejte je jako obrázek, který pěkně dokončí modrobílé zátiší, v kterém čas naštěstí nijak nepospíchá.

Mrkněte do našeho e-shopu, třeba objevíte ty správně náladové hodiny, které vám udělají radost – třeba s levandulí, s rozpustilou kočkou, nebo dokonce s ptačím zpěvem.

Motiv cibulákového dekoru se usadil v českých kuchyních před necelými 300 lety a dědí se z generace na generaci. Určitě víte, že pověstná cibulka, která tento modrobílý porcelán pojmenovala, je ve skutečnosti granátovým jablkem znamenajícím symbol plodnosti.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.