Blog

27.3.2025

JARNÍ BYLINKOVÉ ŽEMLE

K jarní kuchyni patří bylinky. Nebojte se je přidat přímo do těsta. Křupavé houstičky pak báječně chutnají i samotné.
25.3.2025

TVAROHOVÁ KLASIKA: BUDAPEŠŤSKÁ POMAZÁNKA

Ať už se poohlížíte po tipu na vydatnou, ale zdravou snídani, nebo na rychlou večeři, směřujte své pohledy k tvarohové budapešťské pomazánce.
20.3.2025

OŠATKA S KRASLIČKAMI

Malovanými vajíčky, vejdumky, se od nepaměti platí za blahodárný akt pomlazení. Obyčejně řečeno za výprask, kdy nám živý proutek z vrby, břízy nebo osiky předá svou živou sílu.
20.3.2025

JAK SÍT SEMÍNKA? VYUŽIJTE VAJEČNÉ SKOŘÁPKY

Je tu polovina března a sním i nejvyšší čat pustit se do sázení semínek, pokud letos zahradu nechcete osazovat drahými kupovanými sazenicemi. A k tomu pro vás máme tip, jak na to!
19.3.2025

OBLEČENÉ KUŘE SE ŠPENÁTOVÝMI KNEDLÍKY

Perfektní hostinu lze vystrojit i z několika málo surovin, které máte nejspíš v mrazáku a ve spíži. Ovšem za předpokladu, že obětujete dvě deci dobrého vína...
19.3.2025

CO NAVAŘIT DOPŘEDU DO MRAZÁKU?

Mrazáky dokáží pořádně ulehčit život, když se je naučíte využívat na maximum – a k tomu patří i mít v nich nějakou porci poctivého domácího jídla navíc. Co všechno je vhodné k zamrazení?
18.3.2025

BLESKOVÝ ZAJÍČEK NA KOLEDU + ŠABLONA

Obchody sice přetékají velikonočními cukrovinkami pro děti, ale možná vnímáte, jako já, že nabídka je víceméně každý rok stejná. Nakreslila jsem pro vás vystřihovánku zajíčka, s kterou zabalíte originální dáreček po svém.
17.3.2025

MECHOVÝ TRÁVNÍK K SNÍDANI

Velikonoce jsou plné barev a ze všeho nejvíc se všichni těšíme na zelenou. Nebojte se, i v kuchyni bude zdravá a přírodní!