Blog

9.5.2024

NAKLÁDANÁ SLADKOKYSELÁ ZELENINA

Když se tenčí zásoby sladkokyselých okurek z loňské sezony a do nové sklizně je s jarem pořádně daleko, sáhněte po receptech na nakládanou zeleninu. Vyhoví vašim chutím.
8.5.2024

MANDLE V 5 RECEPTECH (A POKAŽDÉ ÚPLNĚ JINÉ!)

Bez mandlí si pečení těžko představit. Někdy z nich je máslový krém, někdy kynuté těsto, jindy křupavá krusta nebo dokonce mléko. A co teprve, když jimi nahradíte klasickou mouku!
6.5.2024

JAK NA BRIOŠKOVÉ TĚSTO

Ve Francii se briošky podávají k snídani s máslem a džemem podobně jako u nás pečivo z vánočkového těsta. Jsou však vláčnější a máslovější, i když se zdají obyčejné bez mandlí, rozinek a cukru.
3.5.2024

JAK RYCHLE USNOUT?

Honí se vám večer hlavou přehršle myšlenek, převalujete se z boku na boj a nemůžete usnout? Víme, jak usnete do jedné minuty.
2.5.2024

FRANCOUZSKÝ TOAST

Plátky bílého pečiva obalené ve vaječném těstíčku vonícím skořicí se připravují v mnoha evropských i zámořských kuchyních. Máte-li chuť na nepříliš sladkou snídani se sezonním ovocem, je třeba toasty vyzkoušet.
1.5.2024

MRKVOVÝ KOLÁČ 4x JINAK

Mrkvové koláče a buchty si zamilujete nejen pro jejich krásnou barvu, ale i neotřelou chuť. Máme pro vás hned 4 skvělé recepty včetně tradičních českých mrkvánků.
29.4.2024

BRAMBOROVÝ GRATIN SE SMETANOU + RADY NAVÍC

Příloha k masu, která povznese každé jídlo vzhůru, to jsou zcela jistě smetanové brambory. Ve Francii je umí, ale doma se vám povedou stejně, pokud neopomenete důležitý moment, díky němuž se smetana nesrazí.
25.4.2024

ROSTOUCÍ VĚNEC, KTERÝ NEUVADNE

Někdy přijde chuť na výtvarnou práci a právě nemáte nic, z čeho by se dalo vytvořit něco nového do bytu. To je pak ideální sáhnout po domácích zásobách. Například po korpusu věnce, nebo ještě lépe - po hotovém věnečku umělém. I s ním se dají dělat kouzla.