21.7.2016
Vůně čerstvého pečiva mě vrací do dětství… Patřila zcela výjimečně malým pekárnám, které jsme s rodiči potkávali na dovolených. Hotelové snídaně s karlovarskými rohlíky, koblihy z […]
20.7.2016
Když jsem byla malá, řeči o polévce, která je grunt, jsem nesnášela. Proč se polévky konzumují, jsem zjistila v dost pozdním věku. Dnes na ně nedám […]
19.7.2016
Už je tu zase sezona pečených čajů. Tu nesmím propást, protože čaj by nám v zimě chyběl. Zvykli jsme si na jeho vůni i lahodnou chuť. […]
18.7.2016
Granola je v podstatě müsli, ale zapečené v troubě. Tedy křupavější a plné chutí, které si můžete namíchat podle nabídky sezony i podle toho, co […]
12.7.2016
Letošní léto je proměnlivé a docela fajn. Nepochybuji však o tom, že přijdou vedra a teploměr nám předvede pár závratných čísel. Vítané osvěžení přinese vše, co je […]
11.7.2016
Ciabatta patří ke klasickým přílohám, které Italové kombinují s nejrůznějšími jídly. Jedná se o kynutý bílý chléb z hladké mouky a na jeho upečení není nic […]
8.7.2016
Vejce se prodávají v roztodivných obalech, které se mi – nevím z jakých důvodů – vždy nechce vyhodit. Krabice a krabičky mám ráda od dětství. Baví […]
8.7.2016
Vejce se prodávají v roztodivných obalech, které se mi z nevím jakých důvodů vždy nechce vyhodit. Krabice a krabičky mám ráda od dětství. Baví mě krabičky […]