Blog

24.4.2017

ČESNEKOVÝ CHLÉB NAAN

Plackový indický chléb naan se peče na stěnách hliněných pecí tandoori při teplotě 400 °C. Docela dobře ho ale upečete i doma ve své troubě. S […]
21.4.2017

ARANŽMÁ DO SKLENKY NA VÍNO

Všichni známe podobnou situaci – tu a tam se rozbije některá sklenice na víno, až zbudou jen dvě a z jiného setu zase jediná, úplně jiná. […]
20.4.2017

SIRUPY A MEDY ANEB ZLATO V LÁHVI

Pokud vám došly zimní zásoby lahodných sirupů stejně jako mně, měli bychom si dát ještě jedno kolo. Myslím, že třeba zázvorový sirup se v současném počasí […]
19.4.2017

JARNÍ PRÁCE NA ZAHRADĚ

Chtělo by se mi říct – hurá ven a lenošit, ale nějak nám to sluníčko nepřeje. Nezbývá, než se pustit do užitečných zahradních prací, které jsou […]
18.4.2017

JARNÍ SALÁT S BULGUREM A VEJCI

Svátky jsou čerstvě za námi, ale jaro je radostně v plném květu kolem nás. Máme chuť se hýbat, jíst zdravě a rozumně, a pokud právě děláte […]
13.4.2017

PRUHOVANÝ MAZANEC

Modrobílé nádobí má v sobě cosi vznešeného. Prostřený stůl s ním vypadá krásně a slavnostně, i když to ani nechcete. Vytáhnu ho pokaždé, když chystám pro […]
12.4.2017

6 OTÁZEK KOLEM STOLOVÁNÍ

Všichni známe své uspěchané snídaně, obědy v krabičkách – v lepším případě na lavičce v parku, i večeře s dětmi a padajícími hračkami ze stolu. O […]
11.4.2017

JAK SPRÁVNĚ UVAŘIT VEJCE

Jejda, to zas bude vajec v kuchyni. Do pečení, do nádivek, do tlačenek, pro koledníky… Protože výživoví experti právě otočili praporek, a pro změnu kážou: „Jezte […]