ZDOBÍME OKNA A PARAPET

MANUÁL VÁNOČNÍHO PEČENÍ
8.12.2021
SLADKÁ ŠTĚDROVEČERNÍ MUZIKA
13.12.2021

Za mnohými okny v naší zemi nasněžilo a kouzelný zimní čas dýchá romantickou náladou. Vánoce mohou přijít...

Meteorologové slibují příval sněhových vloček. Nemusí jich být až tak moc, aby bílé duchny nekomplikovaly život na komunikacích, ale na procházky s poletujícím sněhem se těšíme každý rok. Zatím si alespoň vyzdobte okna, která tu krásu rámují, jako obraz.

Hledáte-li vhodné svítící řetězy pro výzdobu svého domova, nabídka je pestrá. Se světelnými řetězy lze zajímavými způsoby pracovat - ty opravdu dlouhé jdou tvarovat do libovolných obrazců, venkovní řetězy zase osvětlí prostor a zkrášlí zahradu pro vás i pro kolemjdoucí. Ledky svítí teplým i studeným světlem, vybrat si můžete z barevných dekorací, a nabízejí se i možnosti s mnoha prvky světelné show. 

Jako domácí dekorace jsou nejoblíbenější světýlka schovaná pod nejrůznější krytky, např. ve tvaru zvonků, skleněných i drátěných baněk, transparentních hvězd apod. Máte-li rádi přírodní materiály, nabízíme i půvabné hvězdičky z kulatého pedigu, které působí přirozeně a hezky zdobí i ve dne (viz galerie pod článkem). Zkrátka sviťte si na časy zimní, vánoční a radostné. Svátky jsou už blizoučko.

JAK ZAHUSTIT SVĚTÝLKA

Řetěz se zvonky není nikterak dlouhý, ale k výzdobě okna úplně stačí. Přála jsem si, aby zvonky neměly tak velké rozestupy. Můžete vyzkoušet stejný způsob. Připravte si:

  • dekorační světelný řetěz se zvonečky - je dlouhý 1,35 m (momentálně je vyprodaný, ale opět ho naskladníme); takový i jemu podobný úplně postačí k vyzdobení klasického okna
  • klubko provázku proloženého zlatou nitkou
  • nůžky

Řetěz položte na stůl, vodorovně ho přehněte kousek za polovinou tak, aby zvonek horní řady vycházel do 15cm mezery spodní řady. Provázek nastříhejte na menší kousky a na koncích vytvořte uzlíky, aby se netřepil. Podle fotografie podeberte zvonek a obě šňůry a lehce je svažte na mašličku. Postupujte stejně po celé délce řetězu.

HEZKÝ POHLED I PRO KOLEMJDOUCÍ...

Řetěz upevněte na okenní rám. Dekorace je lehounká, stačí kousek oboustranné lepicí pásky, kterou překryjete stuhou v nenápadné barvě. Rozsvícené okno je nejen potěšením pro obyvatele domova, ale stejně tak zkrášlí i večerní ulici. Máte-li pod okny hlubší parapety, využijte je k dokončení celé kompozice. Vystřídat se na nich mohou dekorace, které udělají radost dětem, jako třeba svítící domečky, vyřezávaný betlém nebo jemně cinkající stromek s andělským zvoněním. To vše naleznete na našem e-shopu.

A nezapomeňte si prolistovat náš Adventní katalog s kalendářem pro celý předvánoční čas. Jsme jen krůček od stříbrné adventní neděle!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.