ZAHRADNÍ UBRUS

VYLOMENINY NA TALÍŘI
14.9.2016
TISKÁTKA Z LISTŮ HORTENZIE
16.9.2016

Vklouzli jsme do babího léta a momentálně si užíváme takového horka, až padají teplotní rekordy. Užívejme si každičký okamžik na slunci a na vzduchu. Kdyby to šlo, schovala bych si je do zásoby!

Tak mě tak napadá – nepotřebujete náhodou k podzimnímu stolování zbrusu nový ubrus? Třeba takový, který ještě hezky zapadne do zahradního zákoutí. A až skončí doma na jídelním stole, aby vám připomínal letní zahradu.

Designéři často čerpají inspiraci z okolní přírody. No, tady je inspirace vážně hned po ruce. Když se podíváte na tento dekor, stačila jen trocha fantazie, aby se zelená stěna přísavníku promítla na bělostný ubrus. Mám tyhle vzory ráda. Barevně sjednocují prostor a k jednomu odstínu v několika tónech se dobře kombinují ostatní materiály. Proutí, přírodní dřevo, kovový nábytek v duchu Provence, to vše bude v sousedství textilu vypadat velmi dobře. Na prostřeném stole nechte vedle sebe silnostěnné sklo, keramiku, dřevěné tácy s patinou…

Se stejným dekorem si můžete popřát také polštářky na skládací židle nebo pár utěrek, z kterých vznikne rychlé prostírání. S tím jsem si vyhrála již v souvislosti se skládáním ubrousků.

kopie

To je ono – zde jsem prostírala opravdu pouze na utěrkách. Skládání psaníčkového ubrousku je rychlé a snadno zapamatovatelné. Bude se vám hodit zrovna třeba k novému ubrusu.  

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.