ZAHRADNÍ UBRUS S ATRAKTIVNÍMI UBROUSKY

PROŠÍVANÁ BORŮVKOVÁ BUCHTA
3.8.2017
5 LASKOMIN S OVOCEM ZE ZAHRÁDEK
8.8.2017

ornament_01

Letošní léto nám připravilo pěknou řádku krásný dnů. Využijte každé další příležitosti k tomu, abyste si s dobrým jídlem poseděli na balkóně nebo přímo na zahradě.

Když si dáte tu práci a prostřete si na čerstvém vzduchu, nejen, že si jídlo více vychutnáte, ale především si dopřejete relaxaci. Zcela se poddáte příjemné atmosféře a nebudete nikam pospíchat. Všechno kolem vás vybídne k tomu, abyste chvíli setrvali a odpočívali. Jsou to vzácné chvíle, a měli bychom si je náležitě hýčkat.

K idylickému stolování jsem vybrala ubrus v dominujících levandulových barvách. Do přírody pokaždé ráda volím sousedství zelené a modré. Barvy travin a nebe, to jsou ty nejpřirozenější barvy, které pokaždé vnímáme pozitivně. K ubrusu s označením Monet, jehož dekor tvoří mihotavá světýlka roztančená na květinách, patří také sada ubrousků a jednobarevný středový ubrus.

S ubrousky jdou dělat všemožná kouzla a pokaždé jsou ozdobou stolu. Tentokrát jsem je svázala do malých uzlíků kolem křupavých housek, které tak můžete podávat k polévce. Dozdobte je snítkou levandule nebo obyčejnými kvítky z louky. Materiály i předměty, kterými stůl dozdobíte, mohou být jednoduché a bez okázalosti. Jen tak nejlépe vynikne váš nový ubrus i celkové přírodní aranžmá.

K sadám ubrusů, které naleznete v galerii pod článkem, si můžete pořídit také povlaky na zahradní polštářky. Skládací židličky a křesílka budou hned o mnoho pohodlnější…

ornament_02
monet1

SKLÁDÁNÍ UBROUSKU

Ubrousky mají tvar čtverce. Svázat je do uzlíku vám nedá žádnou práci. Vyžehlený ubrousek přehněte po úhlopříčce tak, aby vznikl trojúhelník s cípem směřujícím vzhůru. Cíp uchopte a přehněte směrem dolů, k rovné základně. To je vše. Do vymezeného středu položte housku, oba postranní cípy zvedněte vzhůru a nad houskou lehounce zavažte. Pod vázání zasuňte snítky bylinek – například levanduli, nebo mateřídoušku. Každý si k nim rád přivoní.

K úspornějšímu stolování na balkoně ještě nabídnu praktické obdélníkové prostírání z pevné bavlněné látky zn. Loneta. Vybrat si můžete z několika barevných kombinací.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.