ZAHRADA NA POHODU

MODRÁ A BÍLÁ VYTVÁŘÍ DOMOV PLNÝ KLIDU
18.4.2019
KYSANÉ ZELÍ PĚKNĚ PO DOMÁCKU
25.4.2019

Na jaře je na zahrádkách nejvíc práce, ale krásné počasí, které se dokáže předvést v plné síle, nás okamžitě naladilo na zábavu.

Přispěly k tomu samozřejmě velikonoční svátky proteplené sluncem, a možná i vás přiměly k úvaze, že se po dlouhé zimě potřebujeme otřepat ze zaběhaného stereotypu a starostí. Těm většinou neutečeme, ale udělat si čas jen pro sebe a pro svou rodinu, je ozdravující pro tělo i duši.

Máte-li menší, či větší díl zahrady, začněte ho připravovat na sezonu. Jakmile se odbude prvotní úklid - a ten už určitě proběhl, první jarní čas věnujte změnám. Možná zjistíte, že ovocné keře je třeba trošku posunout na sluníčko, nebo že by skalka stála za rozšíření (a to jsme zase u práce), ale možná si také řeknete, že by na vaší zahradě mohl vzniknout prostor na hraní kroketu či petanku i pěkné zákoutí pro novou houpačku. Zkrátka myslete na pohodu, na zpříjemnění každého okamžiku, kdy si v pyžamu vyjdete na zápraží vypít ranní kávu nebo si vytvoříte malý klidný koutek na čtení a vymýšlení receptů na kulinářské speciality. Tyhle krátké chvíle vás nezřídka dokážou nabít energií na celý zbytek dne.

Pořiďte si solární osvětlení zvýrazňující pěkné kouty terénu, rozvěste krmítka pro ptáky, aby děti viděly přírodu zblízka. A za všech okolností si dělejte radost. I malý kousek zahrady k tomu přispěje obrovskou měrou.


Ubrus z PVC je v zahradě prima společníkem. Využijete ho nejen na zahradní práce - jako je přesazování, kdy si můžete při jednotlivých činnostech příjemně narovnat záda, tak i k ochránění zahradního nábytku. Omyvatelnému ubrusu zkrátka nevadí ani vláha z přírody, i když ho zdobí textilní kraječka: UBRUS SLUNEČNICE, 140 x 180 cm, 159 Kč.
Zahradní kroket je společenská hra, která vás přiměje být co nejvíc na vzduchu - a to nejen na domácím trávníku, ale i na cestách, protože si nářadí můžete jednoduše sbalit s sebou na rodinnou dovolenou. Cílem hry je prohnat koule všemi brankami a zasáhnout vítězný kolík. Můžete hrát ve dvou (singl) nebo ve čtyřech hráčích (debl). Pravidla hry naleznete například na Wikipedii: SADA NA KROKET obsahuje 4 barevně označené hole a koule o průměru 5 cm, 2 kolíky a 6 branek, 329 Kč.
Pro ty, co si nedají říct, a s jarem se s nadšením vrhnou na přesazování, okopávání a šlechtění zahrádky, je tu celá řada šikovných pomocníků. Například sada plastových podložek pod jahody se postará o to, aby zranitelné plody opatrně dozrály v suchu. Zabrání kontaktu se zemí i se slimáčí havětí: PLASTOVÉ PODLOŽKY NA PĚSTOVÁNÍ JAHOD, 25 ks, 299 Kč. Než vypěstujete úžasný trávník, jsou tu různé rozměry travních koberců, kterým nevadí venkovní podmínky, na pletí si pořiďte rukavice s drápky, plastové lopatky vám zase zpříjemní přesazování hrnkových květin a proti invazi klíšťat nasaďte holínky. Vše naleznete na našem e-shopu.
Zahradní houpačka s pruhovaným polstrováním patří prázdninám. Už teď ve vás vyvolá příjemnou náladu. Pevná kovová konstrukce je ošetřenou práškovou metodou a je vysoce odolná vůči UV záření i dešti. Má nosnost 220 kg. Polstrování sedáku a opěrky je zhotoveno z polyesteru, takže se dobře čistí, sedák je vyplněn 6 cm vysokou pěnou. Pokud už houpačku vlastníte a potřebujete renovovat některou z její částí, na našem e-shopu můžete zakoupit samostatně nejen pruhovaný nebo kostkovaný sedák, ale také náhradní stříšku: ZAHRADNÍ HOUPAČKA STRIPY, 1999 Kč; NÁHRADNÍ SEDÁK, 2 varianty, 699 Kč; NÁHRADNÍ STŘÍŠKA, 259 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.