ZÁCLONY S BAREVNOU BORDUROU PATŘÍ K NOVINKÁM

JARNÍ PLÁNOVÁNÍ S NOVÝM KATALOGEM
23.2.2022
ÚNOROVÉ KVĚTINOVÉ RADOSTI – ARANŽMÁ S BAVLNÍKEM
28.2.2022

Fialová barva je vyhlášenou barvou letošního roku. Na záclony se hodí její jemnější odstín, ladící s jarními květinami.

První pohled při vstupu do místnosti patří většinou oknu. Upoutá nás světlo, které tudy proudí do místnosti. Působí ještě příjemněji, je-li rozptýlené přes pěkné záclony. Zda si můžeme dovolit dlouhé nařasené záclony, nebo praktické krátké, o tom, i o zdobnosti celé plochy, rozhoduje mnoho faktorů - jako například hloubka okenního výklenku, umístění topného tělesa, průchod na balkon apod. Stejně důležitý je celkový styl místnosti. 

Zůstanete-li u klasických bílých variant záclon, vyberte si vzor, který se vám líbí, ale s ohledem na to, jak moc si přejete okna zastínit:

  • hustě řasené záclony s celoplošným a výrazným žakárovým vzorem - pro místnost, kterou chcete hodně zastínit
  • jemněji řasené záclony s drobným vzorem, například s řídce rozloženým puntíkem + záclony zakončené nízkou výraznou bordurou - pro místnost, kterou chcete málo zastínit 
  • jemněji řasené záclony s vysokou bordurou a odeznívajícím vzorem v horní ploše - pro střední zastínění

Hotové žakárové záclony mají nejrůznější tvar

Jejich okraj například zdobí zoubkované prolamování, lunetové vykrojení, k dostání jsou i balkonové komplety. Všechny jsou zhotovené z materiálů, které se jen minimálně mačkají a po praní si dlouho zachovávají svůj čistě bílý odstín. Pro bezchybné praní nabízíme bezfosfátový bioaktivní prací prášek Qualt s vysokou prací a bělící účinností a svěží vůní. Zda vám budou vyhovovat rozměry hotových záclon, zjistíte z následujících informací:

Jaká by měla být šířka a délka záclony?

Při výběru správného rozměru záclony je třeba k velikosti okna připočítat výšku garnýže nebo záclonové tyče. Ideální umístění záclonové tyče je 10 cm nad oknem. Hotové záclony o rozměru 350 × 160 cm jsou určeny na okno, jehož šířka včetně 15 cm přesahů po obou stranách činí 140 – 175 cm.

zaclony-nakres-2019-1 (1)
 
zaclony-nakres-topeni-2019-2

Běžná délka záclony sahá buď po parapet (A) nebo těsně nad topení situované pod oknem (B). Délku změřte od žabek směrem dolů k požadovanému bodu.

Pokud je záclona delší než potřebujete, upravíte ji velmi jednoduchým způsobem bez nutnosti šití. Horní zatkaný okraj podélně přehněte, abyste dosáhli potřebné délky.


 

005

ŽAKÁROVÁ ZÁCLONA MARIANA

patří k hotovým záclonám, to znamená, že je ušitá na míru klasického okna. Je zakončena zatkanými okraji a za pevný horní okraj ji můžete ihned zavěsit.

BAREVNÉ BORDURY PATŘÍ K NOVINKÁM

marianna2

Záclony s fialovými bordurami nabízíme také v provedení určeném pro balkonový komplet - viz níže. Tento dezén si však můžete pořídit také pouze v bílém provedení. Záclonám sluší výrazné nařasení. Veškeré záclony s délkou kolem parapetu mají rozměry 350 × 160 cm. K balkonovému kompletu patří navíc dlouhá záclona na dveře v rozměru 200 × 250 cm.

HLASOVÁNÍ JDE DO FINÁLE!

Chcete-li ocenit naše úsilí o vaši spokojenost s nákupy a tím i o vaši domácí pohodu, můžete nás zde podpořit a dát svůj hlas v anketě ShopRoku 2021. My vám za to děkujeme, a i když práci nemůžeme vykonávat levou zadní jako Robin, rádi budeme nadále dělat maximum pro to, aby pro vás nakupování bylo radostí. Potěší nás, když našemu e-shopu dáte i letos svůj hlas v Ceně popularity 2021. Hlasujte pro nás až do 28. 2. 2022.

2 Comments

  1. Marie Bašandova napsal:

    Krásné záclony povlečení jsem spokojená díky

  2. Jana napsal:

    Hezký den, paní Bašandová,
    srdečný dík za vaši pochvalu, vážíme si ji, a přejeme vám spoustu domácí pohody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.