VÝBĚR A ÚDRŽBA PEŘIN

ŠEŘÍKOVÁ INSPIRACE DO KUCHYNĚ I DO BYTU
10.5.2022
BRAMBOROVÉ KARBANÁTKY S OLIVAMI
12.5.2022

Životnost polštářů, přikrývek a matrací není neomezená. Jejich dobré kondici musíme přispět včasnou údržbou.

Generace dřívějších hospodyněk si neuměla představit, že duchna plná peří může směle projít vodou a vyprat se. Dnes už to víme a připadalo by nám naopak nepříjemné, nemít  své ložní prádlo a přikrývky hygienicky čisté. Samozřejmě máme k ruce neocenitelné pomocníky - a to jsou pračky. Při jejich výběru pamatujte na to, že je třeba, aby jejich buben spolkl i objemná sousta. Jsou to pračky, které vyperou 7 kg prádla. Současné prošívané přikrývky se do tohoto limitu běžně vejdou.

Čas na pořízení polštářů a přikrývek přijde několikrát za život. Rozvažte si, máte-li dost prostoru pro zimní a letní výbavu, což je mimochodem ideální, a pak se podle toho zařiďte. Bojujete-li však s místem, pomohou vám přikrývky s označením Dual Feel, které mají jednu stranu vysoce hřejivou a druhou chladivou. Výbornou výbavou pro hosty jsou tzv. letní peřiny, což jsou soupravy, které není třeba povlékat, protože jsou ušité z pestrých bavlněných materiálů. Jednoduše je vyperete komplet, což pro zmíněné pračky není problém, a každý další nocležník u vás spočine v jejich voňavé náruči. Pro alergiky, velké zmrzlíky a revmatiky jsou určeny přikrývky z ovčí vlny merino, která má bezkonkurenční kvality. Rychle vás zahřeje, přitom má přirozené schopnosti nepřijímat vlhkost a nečistoty.

52070_1(1)_z1

KVALITNÍ PEŘÍ PATŘÍ K TRADIČNÍ VÝBAVĚ LOŽNICE

pokud milujete spánek v péřových výplních, neměňte své zvyklosti

PÁR PRAVIDEL PRO ÚDRŽBU POLŠTÁŘŮ A PŘIKRÝVEK S PÉŘOVOU VÝPLNÍ

  • Polštáře a přikrývky každý den dobře naklepejte. K slehlému peří pronikne vzduch a náplň si zachová svůj tvar a pružnost.
  • Prachové peří snadno poškodíte vysáváním. Ani vehementní klepání mu neprospěje, jen ho lehce protřepejte a po noci nechte na vzduchu.
  • Pokud je polštář plný vlhkosti, pak jej můžete dát prosušit do sušičky. Přidejte dovnitř bubnu speciální míček, který výplň dokonale načechrá.
  • Obecně platí, že pokrývky musí zůstat alespoň dvě hodiny rozhozené, než je zastelete. Používáte-li přehoz, čím lehčí bude, tím lépe. Z pokrývek musí zmizet veškerá vlhkost, než lůžko ustelete, nebo dokonce zastelete do úložných prostorů.

PÉŘOVÉ PŘIKRÝVKY PRAVIDELNĚ VYPERTE

Určitě už máte zkušenosti s praním péřových bund a overalů. A víte, že to perfektně funguje. Peří se po čase slehne, takže jeho načechrání mu vrátí pružnost, objem a tím veškeré hřejivé vlastnosti, pro něž výrobky preferujeme.

  • Přikrývky vyperte minimálně 2× ročně, polštáře podle potřeby, maximálně 3 - 4× za rok. Své výbavě tak prodloužíte život.
  • Použijte výhradně prací prostředek určený na přikrývky a polštáře s péřovou výplní, který neobsahuje enzymy. Běžné prací přípravky by z peří odstranily přirozenou vrstvu tuku a peří by se stálo lámavým. Ze stejných důvodů nepoužívejte aviváž.

  • Pokud výrobce nedoporučuje jinak, perte na 60 °C. Usínat budete bez mikroorganismů a roztočů. 

Nabídku peřin a polštářů s péřovou výplní pro vás máme připravenou zde

TŘÍDÍLNÁ SOUPRAVA S PÉŘOVOU VÝPLNÍ - přikrývka, polštář a malý polštářek

55283_blumen-v-lonici-c_z3

LEHKÉ LETNÍ SPANÍ

bez nutnosti povlékání

VYBERTE SI Z ELEGANTNÍCH I PESTRÝCH VZORŮ

Praktické peřiny na chalupu nebo pro občasné přespání návštěv, jsou naprosto ideální, protože se nemusejí povlékat. Prostě je jen vytáhnete ze skříně a rozhodíte po posteli. Prát a žehlit povlečení - třeba jen po jediné noci, si tak docela příjemně ušetříte. Praní obstará pračka za vás a sušení je rychlé. Peřiny jsou ušité s výplní ze 100% polyesteru, který je nealergický a příjemně lehký.

PRANÍ

  • Lůžkoviny vyperte kdykoli je to třeba na 40 - 60 °C. Používejte přípravky na jemné prádlo.
  • Pozor - duté vlákno absorbuje spoustu vody a v pračce nabyde. Proto buben naplňte pouze do jedné třetiny až slabé poloviny.
  • Po lehkém odstředění výrobky nekapou a při manipulaci nejsou těžké. Máte-li možnost sušit na čerstvém vzduchu, ponechte je v polostínu.
  • Důvody, proč jsou letní peřiny u našich zákazníků tak oblíbené, se dozvíte ve videu z ateliéru decoDoma.

SADA POLŠTÁŘE A PEŘINY S JEMNÝM POTISKEM WENDRE

5499401_5499402_img_2438_eshop-3_z3

VÝPLŇ Z OVČÍHO ROUNA

s výbornými termoregulačními vlastnostmi

Lůžkoviny s výplní z ovčího rouna v létě chladí a v zimě vás zahřejí. Přirozené termoregulační vlastnosti vlny se ihned přizpůsobí tělesné teplotě, kterou pocítíte jako tzv. suché teplo zlepšující celkový krevní oběh. Teplo mimoto příznivě působí na ledviny a močové cesty, a kdo má potíže s revmatickými bolestmi, po čase pocítí úlevu. 

Vlna se snadno udržuje v čistotě. Přírodní lanolin obsažený ve vláknech odpuzuje roztoče a bakterie a má příznivé účinky na pokožku. Zjemňuje ji, působí protizánětlivě a uklidňuje celé tělo.

JAK POSTUPOVAT PŘI PRANÍ

  • Výrobce doporučuje šetrné ruční praní do 30 °C za použití pracího prostředku s lanolínem pro ošetření vlny a jemných tkanin. Výrobky není vhodné bělit, sušit v sušičce a žehlit.

PROŠÍVANÁ PŘÍKRÝVKA S OVČÍM ROUNEM, rozměr 135 x 200 cm

54874_dsc_3926_eshop_logo_z1

KVALITA VLÁKEN DUAL FEEL NABÍDNE TEPLO I CHLAD

přikrývky stačí jen otočit

Kdo si náhodně vyzkoušel zázemí beránkové soupravy, bez nadsázky nemůže jinak, než si ji pořídit domů. Hebké a hřejivé mikrovlákno milují děti i dospělí a vzhledem k tomu, že přikrývky jsou dokonale prodyšné, spí se pod nimi skvěle i v horkém létě. Nicméně je-li to třeba, materiál uspokojí i největší zmrzlíky.

K novinkám v ložnicích patří soupravy z mikrovlákna označené Dual Feel, což znamená z jedné strany teplou a z druhé chladivou vrstvu. Soupravu můžete používat celoročně a otáčet si ji tak, jak potřebujete. Je to ideální řešení na chaty a chalupy, kde spíte nepravidelně, a pokaždé potřebujete něco jiného. Souprava je potištěná metodou digitálního tisku, který zaručuje vysokou kvalitu barev, stálobarevnost při častém praní a ve výsledku nabízí atraktivní vzor. Vaše ložnice bude neustále upravená, protože tyto materiály se nemačkají. Neobávejte se ani složitého praní, při jemném odstředění textilie uschnou velice brzo.

BERÁNKOVÁ SOUPRAVA GINA, s kvalitou Dual Feel, povlak na polštář 70 × 90 cm, prošívaná přikrývka 140 × 200 cm

JAK ČASTO MĚNIT PEŘINY A POLŠTÁŘE?

Tento požadavek je zcela individuální - záleží na kvalitě prádla, četnosti užívání, opotřebování praním apod. Běžně platí, že:

  • peřiny - měníme každých 10 let v závislosti na opotřebování k němuž patří slehnutí vláken, rozpárání švů, časté praní u dětského prádla
  • polštáře - měníme po 2 - 4 letech v závislosti na tom, jak moc se potíme nebo když polštář ztrácí tvar

POZN.: šikovnou pomocí je možnost polštáře doplnit náhradním kuličkovým rounem za předpokladu, že jste si koupili polštář, jehož sypek je uzavřený zipem

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.