VŠE, CO DĚLÁ DOMÁCÍ POHODU

4x SVÁTEČNÍ PEČENÍ PRO HOSTY
18.12.2018
ŠTĚDROVEČERNÍ KRAMBL S DATLEMI
20.12.2018

Určitě si už představujete, co budete dělat ve svých volných dnech. A zaručeně se tam nevejde všechno, co byste si přáli. Ale to nejdůležitější je udržet si vnitřní pohodu a dobrou náladu.

Vánoční svátky trávíme v kruhu svých rodin a přátel, i kolem dobrého jídla. Většina aktivit se proto odehrává v našich domovech, vyzdobených a laskavých, a není nad to, když si po všem tom shonu vyhradíme pár chvil jen pro sebe. Někdo nejraději relaxuje ve vaně, někdo v rodinném ušáku, ale podstatné je, užít si tu chvíli a nenechat se ničím rušit.

Oslavou pohody je také něco dobrého na talíři, zážitek z krásného filmu, procházka volnou krajinou, nebo uličkami, které jste dlouho nenavštívili, a sto dalších věcí. Myslím si, že hezkých pocitů lze dosáhnout bez velkých výdajů i bez námahy. Nosíme si je v srdci, jen na ně občas zapomínáme. Takže je čas, nechat je vyplavat na povrch a přitom se obklopit hezkými věcmi, vůněmi, teplem a rozsvícenými svíčkami, zkrátka pohodou domova i přírodou za okny. Přejme si, aby na ni padla bílá peřina, protože pak je to doma ještě útulnější.

Velkou školou je pro nás vyprávění o životě Seveřanů. Možná jste měli v poslední době v rukou některou z knih představující jejich životní styl, způsob vaření, kulturu bydlení. Třeba najdete podobnou pod stromečkem. Jsem přesvědčena, že vás mnoho z těchto informací osloví. Minimalismus, světlé barvy, jednoduše uspořádané věci, to mimo jiné patří k tomu, aby byl život přehledný a radostný. Právě teď máme čas přemýšlet a plánovat...

Spoustu pěkných drobností do bytu naleznete na našem e-shopu a trošku inspirace nabízím v dalších článcích, do nichž se prokliknete díky následujícícm obrázkům.

Jen si tak představte, co všechno potřebujete k lenošení. Určitě měkkou deku (nejraději mám tuto beránčí a na e-shopu naleznete podobnou), knížky, hudbu, něco dobrého na zub. Seveřané zvládají své hygge navodit každičký den, protože ho nalézají v maličkostech. V tuto dobu - vánoční a možná i dovolenkovou - si ho můžete popřát pořádnou porci: BERÁNKOVÁ SOUPRAVA Z MIKROVLÁKNA VIVA, 3 ks, 995 Kč.
Je to tak; když je vám doma zima od nohou, těžko se budete cítit v pohodě. Současná nabídka nejrůznějších typů zateplených ponožek, pantoflí a bačkor je naprosto úchvatná. Určitě neřešte to, zda v některých nejste legrační. Možná ano, ale bude vám blaze. Pokud si pořídíte pravé ovčí rouno, pantofle i bačkory vás zahřejí, ale nožky se vám v nich nezapotí. O to se postará vlna se svými termoregulačními vlastnostmi: PANTOFLE S PROTISKLUZOVOU PODRÁŽKOU BÍLÉ a ŠEDÉ. 398 Kč.
Velké uspokojení přináší i drobná tvorba. Nezáleží na tom, zda raději pletete svetry nebo skládáte origami, odpočívejte prostě jakoukoli relaxační činností. Počkejte, až přijde nápad, a vyrobte si třeba pěkné květinové aranžmá na stůl, jednoduchý svícen či lampičky ze sklenic na víno, které právě připravujete na hezký večer: PĚTIDÍLNÝ SET NA VÍNO CRYSTAL, 339 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.