VELKÉ DÁRKOVÁNÍ

RYCHLÝ POMERANČOVÝ DŽEM
18.12.2015
SILVESTROVSKÉ CHUTĚ
22.12.2015

ornament_01

Když dojde na balení dárků, nastává u nás legrační bojová hra. Jde o to, všechny dárky nejprve najít. Po skříních, šuplících, super tajných skrýších. Tak nějak máme v rodině, že se před Štědrým dnem prostě některé dárky nenajdou. Nejen, že zmizí fyzicky, ale mnohé zmizí i z paměti; takže až na druhý den dochází k výkřikům – „ale, že jsi nevybalil(a) to a to…!“

Někdo balí rád, někdo využije profesionálních služeb. Sama balím ráda, naučil mě to můj táta, který také balil rád (stále jsem u dárečků). A dával si záležet. Jen popisky se někdy zašmodrchaly. To pak dostal červený svetr s puntíky můj děda a já pánské kapesníky. Z toho vyplývá, že nesmíte zapomenout na jmenovky. Letos za ně ovšem neutrácejte. Naučím vás vyrobit si jmenovky bleskurychle a tak snadno, že vás to až překvapí…

Pokud by se vám ani do tohoto bleskurychlého návodu nechtělo, vyberte si na našem e-shopu dárkové krabice nebo rovnou nějaké dárkové balení kosmetiky.

ornament_02
jmenovky1

STAČÍ POUZE NŮŽKY

Najděte si zbytky potištěných kartonů, tapet a nepoužité pohlednice nebo staré novoročenky. Takové, co mají obrázek na přední straně a druhá strana s písmenky jde odstřihnout. K tomu budete potřebovat:

  • nůžky, raznice (nemusíte mít), z kterých vyseknete hotovou cedulku, pak takové, které vyseknou obrázek vločky, srdíčka apod. (mám malého losa)
  • kancelářskou děrovačku
  • drobné dekorace z papíru a ze dřeva
  • textilní růžičky, kolíčky, rolničky
  • knoflíčky, dřevěné korálky
  • mašličky, vázací šňůrky
  • kancelářské lepidlo
  • malé samolepicí čtverečky (vpravo nahoře), ty jsou nesmírně důležité a ušetří vám hodně práce

Cedulky si vystřihnu tak velké, podle toho, co chci na jmenovku napsat. Obdélníček sestřihnu v horních rozích, proseknu dírku děrovačkou, a je hotovo.
Zcela bez práce je výroba cedulek díky tvarované raznici. Prodávají se různě veliké, ideální je výška výseku 5,5 cm. Děrovačkou opět vyseknu do vrcholu otvor – a mohu zdobit podle chuti.

Z pohlednic, na kterých je třeba krajinka, vyseknu nebo vystřihnu vždy 2 cedulky a spojím je mašlí, či šňůrkou. Nejen, že obrázek bude na pokračování, ale mohu napsat i vinšování na pokračování.
Drobné výseky (hvězdičky, losíky apod.) a dekorace přilepte pomocí oboustranných samolepicích čtverečků. Díky tomu, že jsou vysoké, budou se dekorace nad visačkou jakoby vznášet a vytvoří výrazný 3D efekt.

Každý, i ten drobný dárek, přispěje ke kouzelné štědrovečerní atmosféře.  A to je úplně ta nejhezčí odměna za vaši pozornost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.