ÚKLID PODLE HOROSKOPU

MLETÉ MASO K OBĚDU I K VEČEŘI
1.3.2022
3x OVOCNÉ SMOOTHIE
3.3.2022

Udržovat prostředí v němž žijeme čisté a prakticky uspořádané, je nesmírně náročné. Tím náročnější, necháme-li si nahromadit nepořádek. Odrazí se i na naší duši.

Přemíra věcí v domácnosti nás tyranizuje. Všimli jste si, jak neustále vyžadují vaši pozornost? Jakmile je neuklidíte na místo, zavalí váš stůl, šatník, kuchyňskou linku. Nemusíte mít za každou cenu nepořádek a špínu. Chaos úplně stačí na to, aby naleptal vaše sebevědomí, že něco nezvládáte.

Když se hovoří o jarním úklidu, na přetřes přijdou větrem ošlehaná okna, generálka koupelny, přesazování květin apod. Přes zimu se však také nakupí spousta neroztříděných věcí ze sportovních aktivit, je potřeba uložit zimní šatník, přebrat oblečení, z něhož vyrostly děti. Jako bychom neměli dost starostí s běžným každodenním chodem domácnosti. Záleží na tom, jak se k dílu postavíme, udělat se to musí. Zdá se, že každý z nás na to má svou metodu:

BERAN

beran (1)

21. 3. - 20.4.   Netrpělivý Beran potřebuje mít všechno hned. Je jasné, že i při úklidu jde vše s vervou a jeho ohnivou hnací silou, a pokud možno od podlahy. Berani uklízejí nárazově a musí to kolem létat. Už hůře umějí delegovat úkoly na ostatní, protože to stejně nikdo neudělá lépe, než oni samotní - a ještě se u toho významně koukají na hodinky. Tím, že chtějí všechno zastat, se však rychleji unaví, a koncovky bývají jejich slabostí. Občas něco nedotáhnou až do finále, a koloběh se opakuje.

BÝK

byk

21. 4. - 21. 5.   Býci umí pracovat, poradí si s mnoha řemesly. Jsou zkrátka šikovní, takže v domácnosti udělají naprosto vše. Úklid zvládnou levou zadní (jako náš jezevčík Robin), ani přitom mnoho nenamluví. Jarní úklid začínají často přesazováním květin, protože k půdě mají blízko a s chutí pěstují rostliny na zahradě i doma. Rozhodně se o ně starají raději, než o úklid kuchyně, i když s láskou k jídlu se zde zdržují docela hodně. Můžeme jim závidět, protože svou nechuť uklízet se stoickým klidem přemůžou, a dokážou vzorně spravovat celý dům.

BLÍŽENCI

blizenci

22. 5. - 21. 6.  Blíženci jsou všestranné bytosti, které jsou trochu neuchopitelné. I při práci jsou hned tu, hned tam. Chcete-li jim při úklidu stačit, pořádně se protáhnete. Rychle myslí, takže nebaví-li je starat se o hromádku věcí, která je nenaplňuje, klidně ji vyhodí. Večer své aktivity s chutí ukončí, protože dají rozhodně raději přednost spánku. Udržují jednoduchou domácnost, která je příliš nezatěžuje, ani s vařením to příliš nepřehánějí, protože je příliš mnoho činností, které jsou mnohem zajímavější.

RAK

rak

22. 6. - 23. 7.   Emocemi zmítaní raci jsou velice obětaví, a pro své nejbližší udělají cokoli. Hezký domov je toho součástí, takže je všude pořádek. Milují kuchyň vonící kořením, a i když z vaření nedělají vědu, vycházejí odsud samé lahůdky. Hned potom je zase všechno čisté jak sklo. I když to nejsou žádní skrblíci, v domácnosti dokážou nahromadit pěknou řádku zbytečností. Všechno se může hodit. Jsou sentimentální, takže nekritizujte krabice nasbíraných pohlednic nebo knoflíků. Raci si je s chutí uklidí do čistých polic.

LEV

lev

24. 7. - 23. 8.   Lvi vládnou a reprezentují. Také prostředí, v němž se pohybují, musí být krásné. Nepořádek rozhodně nemají rádi, ale jde-li to, jeho likvidaci klidně přenechají někomu dalšímu. S chutí si pak vyberou nejhezčí vázu a dají do ní květiny. I když myjí okna, sluší jim to, protože se na to hezky obléknou. Rozhodně nejsou líní, a pokud potřebujete v domácnosti pomoct, udělají to. Vždyť své vlastní domácí problémy s úklidem mohou geniálně předat ostatním členům domácnosti.

 

PANNA

panna

24. 8. - 23. 9.   Praktické, zvídavé panny jsou perfekcionistky (mluvíme i o mužích) a udržují kolem sebe organizovaný pořádek. Je to jedno z mála znamení, které nemusí nárazově gruntovat, protože soulad a čistota, s níž si jeho nositelé zachovávají svůj mladistvý a téměř neměnný vzhled, je také všude kolem nich. Uklízejí metodicky, neobklopují se zbytečnými předměty ztěžujícími život. V domácnosti spotřebují kvanta vody, aby jejich osobní úpravnost i prostor, který obývají, byl stále jako ze škatulky.

VÁHY

vahy

24. 9. - 23. 10.   Váhy málokdy spěchají, protože celý život hledají rovnováhu. Kolísání mezi tím, co je třeba udělat dřív, vede v některých případech k tomu, že likvidaci nepořádku odsouvají kvůli jiným, neméně důležitým záležitostem. Hledání harmonie tedy může končit i občasným nesouladem. V okamžiku, kdy je Váha plná energie, je ochotná vydrhnout podlahy nebo vyplet záhony, a leštěnka je její největší kamarád. Velice rychle se však přižene apatie, kdy zatouží po odpočinku a vše ostatní zůstane na vedlejší koleji. Pravidelný úklid ale považuje za lék na každý splín.

ŠTÍR

stir

24. 10. - 22. 11.   Upře-li Štír svůj pronikavý zrak na nepořádek, velice rychle vyhodnotí, že se mu tento stav nelíbí, ale hned není ochoten udělat cokoli pro následující nápravu. Musí přijít její čas. Ovšem jakmile se k práci postaví, nikdo nemá promyšlenější systém, jímž je třeba postupovat. Jsou to fyzicky zdatní jedinci, takže se svou elektrizující vitalitou toho hodně zastanou. Domácnost mají pod kontrolou, protože jsou systematičtí, a čistotu nakonec potřebují k životu, jako vzduch. Jejich domov nepostrádá pohodlí a vkus.

STŘELEC

strelec

23. 11. - 21. 12.   Střelci milují zvířata, a nikdy jim nevadí úklid spojený s jejich existencí v domácnosti. Uklízejí prudce a krátce a obvykle se drží myšlenky - raději si neudělat nepořádek, aby se nemusel uklízet. Občas je přemůže chaos všech věcí, protože ani v něm nemají systém. Střelci se raději baví, a jsou-li přikovaní k domácím pracím, zažívají bezmeznou nudu. Svou nechuť však nakonec překonají, protože mají rádi hezké věci i čistotu. Úplně nejlépe udělají, najdou-li si partnera/rku, kterým je úklid menší překážkou. Pak rádi pomohou i se smýčením všech zapadlých koutů.

KOZOROH

kozoroh

22. 12. 20. 1.   Kozoroh se tváří velice nenápadně a stejně tak se i chová mezi ostatními. Je trochu vážnější i melancholičtější, než ostatní znamení, a jeho domácnost vykazuje klidný, pracovitý život. Nečeká na rady, a raději si vše vyřeší sám. Kolem něho je čisté a spořádané prostředí bez jakýchkoli zbytečností. Ze všeho nejraději se Kozoroh pohybuje na vzduchu, a místo úklidu dá ochotně přednost pěstování zeleniny, z níž je pak praktický užitek. Se smyslem pro krásu touží po nových věcech, ale kdo by se o všechno staral?

VODNÁŘ

vodnar

21. 1. - 19. 2.   Vzdušné a rozevláté znamení Vodnáře je originální a nezávislé. Od toho se odvíjí i jeho poměr k domácím pracím a uklizenému zázemí. Není zkrátka na prvním místě. Vodnáři žijí trochu v budoucnosti, a tak obsah domácích šuplíků nebo uspořádání dílny není až tak důležité. S radostným nasazením přeskupí dvakrát ročně zařízení v místnosti, natřou skříně, vybudují zimní zahradu. Ale systematické gruntování a přebírání zbytečností je nechává v klidu. Podléhají zábleskům inspirace a podle toho vypadlá i jejich život.

RYBY

ryby

20. 2. - 20. 3.   Tvůrčí a umělecké zázemí Ryb je unáší životem bez velkých omezení. Lidé narození v tomto znamení jsou přizpůsobiví a vtipní a jejich domácnost je plná tvorby všeho druhu. To s sebou nese lad hezkého zařízení i pečlivě uklizenou kuchyni a na druhé straně nejrůznější nepořádek, který se zkrátka nakupí. Rybky to nijak zvlášť neprožívají, ale na druhé straně rády vaří, starají se o děti, a s klidnou myslí plánují jarní úklid. Musí to být, tak co se dá dělat?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.