ÚKLID NENÍ BOJOVÁ HRA

5x HŘÍŠNĚ DOBRÁ ČOKOLÁDA
12.3.2019
JARNÍ UBRUS S VANILKOVÝM KOLÁČEM Z PRVNÍCH JAHOD
14.3.2019

Občas ještě chumelí, ale občas svítí sluníčko, které nemilosrdně vytahuje všechen domácí nepořádek na odiv. I když se nám to vůbec nelíbí, je tu zase jarní úklid!

Čím dřív se s ním vypořádáte, tím líp. Můžete najmout profesionální firmu, ale máte-li chuť s jarem něco v domácnosti zlepšit, využít lépe úložné prostory, nebo dokonce vyházet nepotřebné věci, pak se do té reorganizace pusťte s potěšením. Rozhodně se vám doma bude po celý rok lépe dýchat.

Velký úklid má svá pravidla. Je to doslova hloubkový systém, kdy se nejprve vrhnete na nepotřebné krámy a třídění obsahu skříní - od kuchyně po šatník a prádelníky, a teprve pak přijdou na přetřes povrchy - od oken až po podlahy. Málokdy však potřebujete vykonat všechno najednou; takže si nejprve vypracujte plán, co udělat a co nechat na příště, a hurá do toho. A nezapomeňte, že při třídění věcí platí dobré pravidlo: „Co nepotřebujete vy, nepotřebuje ani vaše rodina”.

Uklidit je jedna věc, ale druhá, stejně tak důležitá, je uklizené prostory udržet. Aby pořádek u vás doma fungoval, je zapotřebí vymyslet skladebné úložné prostory, kde mají všechny věci své místo. Nemají-li, jsou zdrojem chaosu a pozdějšího úklidu stále dokola. Popřemýšlejte tedy, zda máte ve všech místnostech dostatek polic, háčků, madel a úklidových boxů, které váš život učiní přehlednější a pohodlnější. Rádi vám s tím pomůžeme.


Polička pod umyvadlo je praktickým pomocníkem. V okamžiku, kdy z vás kape voda, nemusíte přecházet po koupelně a dělat nepořádek. Urovnejte sem zásobu ručníků a kosmetiky, kterou potřebujete mít stále po ruce. Také dobré uspořádání věcí přispívá k tomu, abyste nemuseli po sobě a ostatních stále uklízet: POLIČKA POD UMYVADLO S VYKROJENÍM PRO SIFON, hliníková konstrukce, 699 Kč.
V podstatě se jedná o lehounký vysavač na vodu, kterým z okenních tabulí odsajete veškerou špínu. Sklo postačí dobře umýt, nejlépe 2x a vodu odstranit. Ideální je použít absorpční utěrky, kterými zachytíte poslední kapky vody u rámů a z míst, kam se s vysavačem nedostanete. Nezanechají žádné šmouhy: ČISTICÍ SADA NA OKNA LEIFHEIT, s mopem a prodlužovací tyčí, 1490 Kč.
Hory prádla máme stále všichni a ne každý má to štěstí, aby sušil na zahrádce. Mokrým prádlem ověšené balkony však mít nemusíme. Nejen, že si zlikvidujeme pohled ven, ale sousedé si také zaslouží hledět na upravený byt. Úsporné řešení nabízejí závěsné sušáky prádla s délkou šňůr 4,5 metru. Upevňovací háky chráněné plastovými kryty se postarají o bezpečné ukotvení na balkonovém zábradlí: ZÁVĚSNÝ SUŠÁK, 69 x 39 cm, 299 Kč.
Všechny úklidové sety na podlahy mají za úkol jediné - udržet naši domácnost v čistotě, ať už se jedná o mytí laminátových podlah, linoleí, dlaždic i parket. Vyzbrojte se plochým i třásňovým mopem, návleky z mikrovlákna a prodlouženými násadami, aby špína neměla šanci, a vaše záda i klouby zůstaly ušetřeny námaze. A ještě něco. Zacvičte všechny členy domácnosti, to vám uleví ze všeho nejvíc! ÚKLIDOVÝ SET, 349 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.