UBRUSY PRO DOBROU NÁLADU

DÁME SI NA STĚNU…
16.2.2022
DIY- RUČNĚ ŠITÝ KRÁLÍČEK + ŠABLONA
21.2.2022

S nažehleným ubrusem je každý stůl upravený. Stačí i malý kousek látky a hned je tu jiná atmosféra.

U stolu se scházíme minimálně dvakrát denně. K nejpraktičtějšímu a nejrychlejšímu ochránění stolní desky patří podání jídla na různobarevných látkových, bambusových i plastových prostíráních kulatého nebo obdélníkového tvaru. Když je více času posedět, obvykle si prostřeme na látkovém ubruse. Současné textilie bývají nemačkavé a často s povrchovou úpravou, z níž sklouznou nečistoty bez následků. Nakonec prací prášky se také činí jinak, než v dobách minulých, takže údržba je pohodlná, často i bez žehlení.

Rozměrné ubrusy kryjící celý stůl už práci dají a používáme je víceméně při slavnostnějších příležitostech. Pro všední dny úplně postačí menší kusy textilu, k nimž patří běhouny nebo malé středové ubrusy přiznávající stolní desku. Pokud si chcete opět prostřít slavnostněji, přehoďte je přes jednobarevný ubrus, který splývá ze stolní desky. Vzájemné barevné kombinace jsou na vašem uvážení. Zvolíte-li pro základ bílou, okamžitě dáváte najevo, že je prostřeno pro zvláštní příležitost.

Právě barvy dotvářejí nápadité bydlení. V tomto období to může být modrá a bílá nesoucí v sobě odlesk venkovní přírody. Prostřený stůl plný květin budete uprostřed zimy vnímat jako osvěžení. Tím spíš, přidáte-li do prostoru ještě květinové aranžmá. Vůbec nevadí, že robustní trs trávy je pouhou dekorací. 

HARMONIE ZELENÉ A MODRÉ JE UŽ PROVĚŘENÁ LÉTY

ubrus1

Naše babičky tvrdily, že tato kombinace barev se k sobě vůbec nehodí. Opak je pravdou, stačí se v létě jen podívat na kvetoucí louku. Podobný dojem budete mít doma z prostřeného ubrusu. Ne nadarmo nese stejné označení. Posezení u něj může patřit společenským setkáním i chvílím soukromého odpočinku. Stůl má to kouzlo dát nám pohodu a prožít radost z dobrého jídla, a pití. 

POŘIĎTE SI OKRASNOU DEKORAČNÍ TRÁVU

ubrus2

 

Výhodou umělých rostlin je možnost umístit je do míst s minimem světla, kde by vám živé rostliny dlouho nevydržely. Snadno jimi vylepšíte koupelnu, chodbu i blízkost balkonu, na němž zatím nic neroste. Tento mohutný trs trávy má výšku 70 cm a je uvázán na pevné základně, takže pro něj nebudete nepotřebovat vázu. V nabídce máme další variantu s modrými i pestrobarevnými kvítky.

SVAZEK OKRASNÉ TRÁVY S FIALOVÝMI KVÍTKY

Chcete-li ocenit naše úsilí o vaši spokojenost s nákupy a tím i o vaši domácí pohodu, můžete nás zde podpořit a dát svůj hlas v anketě ShopRoku 2021. My vám za to děkujeme, a i když práci nemůžeme vykonávat levou zadní jako Robin, rádi budeme nadále dělat maximum pro to, aby pro vás nakupování bylo radostí. Potěší nás, když našemu e-shopu dáte i letos svůj hlas v Ceně popularity 2021. Hlasujte pro nás až do 28. 2. 2022.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.