TIPY NA DÁRKY PRO DĚTI

5 POLÉVEK PRO SYCHRAVÉ DNY
2.11.2021
ZAPEČENÉ PŘÍLOHOVÉ BRAMBŮRKY S RAJČATY
4.11.2021

Dětem se nakupuje krásně. Dobře je známe a navíc svá přání svěřují psaníčku pro Ježíška. Stačí si je nenápadně přečíst...

Vánoční nadílka by neměla být o tom, že z vybalené kupy dárků zbydou jen další předměty do dětského pokoje. Jistěže chcete svým dětem nadělit vše, co jim vidíte na očích, ale nadělujte uvážlivě a s láskou. Jen tak si ještě po létech vybaví velkou radost z dárků, které si opravdu moc přály. I my dospělí si je ještě pamatujeme.

Vedle stavebnic a edukativních her, které rozvíjejí myšlení, cit, motoriku i fantazii, se tu a tam podaří dětem propašovat i „měkouše” s tím, že udělají radost. Vyberte třeba krásné nové povlečení, nebo plyšový polštář ve tvaru medvěda, na němž se bude hezky usínat. Podporujte dětské zájmy, jakmile nějaké objevíte, kreslete si s dětmi a kupujte knížky. Svět elektroniky je obklopuje až příliš. A vybírejte chytrou zábavu. Takovou, která vaše děti přiměje sejít se nad hrami s kamarády a nesedět v koutě. Děti pak přiberou do party i vás, a to je ta nejlepší odměna. Obdarovat je radostí, a ještě větší radostí je její sdílení. Užijte si pohodové Vánoce!

Mnoho inspirace naleznete ZDE i v jednotlivých sekcích našeho e-shopu.

55189__bavlnn-lon-povleen-saturnin_eshop_z1

RADOST Z HEZKÉHO PROSTŘEDÍ

podpořte praktickými věcmi, které jsou skvělým akumulátorem dobré nálady

Barvy a harmonické uspořádání prostoru mají pro děti obrovský význam. Už odmalička vnímají pozitivní energii, kterou vyzařují předměty v jejich okolí. Aby se v pokoji malých dětí dal jakžtakž udržet pořádek, zařiďte jej nábytkem, textilem a dekoracemi v souladu s jejich představami a prožitky. O poznání raději si budou své věci uklízet.

Vánoce jsou dobrou příležitosti k dovybavení pokoje a drobným úpravám. Pokud jste zde během letošního roku měnili například velikost postele nebo přibyl pracovní stůl, máte velký manipulační prostor pro vymýšlení dárků. Určitě se bude hodit pořádný pastelkový set, nové polštářky, útulná deka, která zafunguje jako šikovný přehoz na postel či zábavné povlečení. Nezapomeňte předtím nechat děti vyjádřit vlastní názor - bude se vám lépe nakupovat a nebudete se třást nejistotou, zda je Spider-Man ještě in.

BAVLNĚNÉ LOŽNÍ POVLEČENÍ SATURNIN, 140 × 200 cm a 63 × 63 cm

55194_deka-s-plykem-hugo_eshop_z1

MAZLÍCI, MEDVĚDI, PANENKY A SPOL.

děti se rády přitulí k plyšovým kamarádům i chlupatým materiálům vůbec

Vyměnit útulno v maminčině náruči za cokoli je těžké. Těm nejmenším pomůže přitulení se k hračce, jejíž výběr si dítě mezi ostatními předměty neomylně vybere samo. Kupujete-li další hračku rostoucímu capartovi, dejte na to, že toho NEJ plyšáka, který už dávno ztratil fazonu, nic nepřekoná. Naštěstí ke spacímu mazlíkovi děti rády přiberou další kámoše, kteří se stanou součástí jejich her, takže budete mít ještě pár let volné pole. 

V oblasti mazlivých materiálů lze vybírat donekonečna. Mikrovlákno a mikroflanel jsou soudobé aktuální materiály, s nimiž jste se již určitě potkali. Vyrábějí se z nich nejen prostěradla a povlečení, ale také spousta hraček a hracích polštářů. Jsou antialergické a skvěle se udržují. Výrobky z nich děti milují.

DEKA S PLYŠOVÝM TUČŇÁKEM HUGEM, 75 × 75 cm, Hugo 25 cm

19280_26009790-2_eshop_z2

LOGICKÉ MYŠLENÍ, MOTORIKA, PAMĚŤ

prostřednictvím her podpoříte všestrannou šikovnost svých dětí

Informací, které zaznamenává dětský mozek je tolik, že kdyby nám tato schopnost vydržela do pozdního věku, bylo by to terno. Věnujte se svým dětem, čtěte jim dokud to samy neumí, a hrajte s nimi hry. A také jim je kupujte. V každém věku je třeba něco jiného. Začněte s kostkami a stavebnicemi, které rozvíjejí motoriku. Děti se na nich naučí určovat barvy i přemýšlet, jak jednotlivé tvary složit. Ty větší naučte prohrávat a také s nimi cvičte paměť. Nad společenskými hrami se sejde více hráčů a užije se více zábavy. Přibydou karty, šachy, rozvíjení logického myšlení. Investice do her rozhodně není zbytečná.

LOGOPEDICKÁ HRA ROZHÝBEJ SVŮJ JAZÝČEK, 330 karet pro procvičování

19282_00850233_3_eshop_z1

SVĚT ZÁJMŮ

přibližuje děti k životu dospělých

Odmalička děti napodobují dospělé a tak se učí. Jakmile u nich shledáte zájem o nějakou činnost, podpořte ji. Děti pak mají jen krůček k činnostem, které se mohou někde učit podrobněji a rozvíjet tak svou osobnost - hrát na hudební nástroj, malovat, zajímat se o psaní, o počítače, o cokoli. Na začátku klidně může být vánoční dárek v podobě velké palety barev, zahradnické náčiní nebo dětský hudební nástroj, z něhož rodina a sousedé šílí. Vydržte. Možná, že váš letošní radostný skutek jednou skončí ujištěním, že jste se ve svých miláčcích nespletli.

DŘEVĚNÁ SADA NÁŘADÍ V KUFŘÍKU, 30 ks

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.