TEXTIL V BYTĚ

6 TIPŮ JAK SI UŽÍT SNÍDANI
19.1.2016
KYSELO S HOUBAMI
21.1.2016

Zajímají vás trendy pro letošní rok? Mě každoročně. Ne, že bych potom převrátila svůj příbytek naruby. Navíc, domov je místem, kde většinou nejste sami. Na této půdě musí zákonitě docházet ke kompromisům; ale na druhé straně, kde jinde najdete prostor k rozvinutí své individuality?

Možná patříte k domácnostem, které se právě teď zařizují. Chcete-li znát žhavé novinky, pak mě zaujaly hned tři:

1 Přichází velký návrat výrazných barev. Nic pro jedince, kteří nemají výtvarný pohled na svět. Patří sem především růžová, červená a meruňková. Samozřejmě na sebe vážou kontrasty a odvážné dekory. Převedeme-li návrhy do oblasti textilu, pak si představte velkoplošné vzory, exotické vzory květin, pruhy a černobílé kombinace. Je to nádhera. Pokud do těchto barev převléknete například svou ložnici, budete mít pocit, že jste vyměnili i nábytek!

2 Klidnější duše dají určitě přednost souznění s přírodou. Pak se obklopíte jemnými pastely, lnem, hrubými strukturami materiálů na pohovkách, na polštářcích. Všudypřítomné dřevo s textilem nádherně harmonizuje. K tomu všemu patří živé rostliny, ale i zelené tóny na textiliích. Přinášejí pocit uvolnění, harmonie, a vyvolávají v nás pozitivní emoce.

3 Kdo miluje industriální prostředí, minimalismus a čistotu vzdušných ploch, upřednostní přírodní kámen, mramor, a veškeré jeho imitace. Je tolik textilních materiálů, které tomuto trendu vyhovují. Především textilie s metalickými odstíny a hrubými strukturami s barvami mědi. A jsme opět u oranžových tónů, tentokrát v dramatičtějším provedení. Do tohoto prostoru se nebojte pověsit své vlastní výtvory, fotografie z cest, obrázky dětí.

V každém případě se zařizujte podle svého citu. Pokud se hned nehodláte svěřit do rukou architekta, pak začněte postupně. Textilie jsou tou nejsnadnější a nejlevnější cestou k proměnám, i k tomu, abyste si na nich vymezili svůj názor.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.