TEPLO OD PODLAHY

4 RYCHLÉ A SNADNÉ VEČEŘE I
9.1.2018
DOMÁCÍ HORKÁ HRUŠKA
11.1.2018

Ne nadarmo se při přestavbě interiéru říká – začněme od podlahy. Pokud jde o profesionální rekonstrukci bytu, pak to ani jinak nejde. Nicméně i méně náročné designové úpravy začínají na tomto místě.

Podlahy jsou naším světem. Vymezují teritorium obývaného příbytku a patří k největším stavebním prvkům v interiéru. Jejich konečný výraz výrazně ovlivní vzhled celého prostoru. Plochu, po které šlapeme, vnímáme všemi smysly. Je tak příjemné kráčet po prohřáté podlaze, nebo dotýkat se měkkého koberce, ba dokonce na něm spočinout.

Máte-li konečný výběr nášlapné vrstvy vyřešený, nabízí se úvaha, zda si pořídit koberce. Z funkčního i estetického hlediska textilie příjemně zútulní prostor a podlahy zateplí. V případě předsíní (kromě vstupní, tzv. mokré zóny) nebo dětského pokoje je tedy rozhodnuto hned. Místa, kde je velký provoz a podlahy trpí zašpiněním – například v kuchyni, je docela rozumné koberce vynechat, případně se omezit na koberec pod jídelním stolem. V obývacím pokoji i ložnici, kde je více místa, lze pomocí koberců vytvořit zóny, které nejen opticky rozdělí prostor, ale zpříjemní místo u lůžek nebo u sedací soupravy. Možností je spousta. Dnes, když si můžete pořídit robotický vysavač, který si úplně sám poradí s hladkým povrchem i vysokou textilií, se plánuje mnohem lépe.

  • Volně položené textilie – působí výtvarným dojmem a obohacují celkový vzhled prostoru. Například několik kruhových koberců v signálních barvách vnesou příjemný vzruch do tmavé předsíně a povedou vás energicky dále do bytu. Podobně si můžete rozzářit malou koupelnu pomocí výrazného koberce s dekory mandaly.
  • Dětský pokoj – ten se bez koberce neobejde. Děti tráví spoustu času na zemi a zajistit jim zateplený prostor se rozumí samo sebou. Většinou budete muset přetrpět oblíbené postavičky z dětských seriálů, které hýří barvami. Podřiďte jim výběr dalších doplňků a sjednoťte je neutrálními tóny.
  • Dbejte na bezpečnost – pozor na kusové koberečky a kožešinové předložky. Určitě víte, že většina úrazů se odehraje v domácnostech. Malé kousky textilií se mohou při chůzi pohnout. Výrobci na toto úskalí většinou pamatují, takže si všímejte, zda je rub koberečků a koupelnových předložek opatřen protiskluzovým povrchem. Pokud ne, pořiďte si pod koberec speciální podložku.
  • Atypické textilie – kobercovou nášlapnou vrstvou Quickstep můžete opatřit také schody. Vyberte si z obdélníkových i oblých schodovek v neutrálních odstínech. Slouží nejen jako ochrana schodů, ale také zamezují podklouznutí. Pro přichycení slouží lepicí páska umístěná na spodní straně koberečku.

Výběr koupelnových předložek, záclon i dalšího bytového textilu naleznete aktuálně s výraznými slevami na našem e-shopu.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.