SVÍČKY S KORÁLKOVÝM DEKOREM

OSLAVTE SPOLEČNĚ DEN DĚTÍ
29.5.2019
KŘEHKÁ PAVLOVA PATŘÍ K RYCHLÝM LETNÍM DORTŮM
3.6.2019

Máte-li kolem sebe přátele, kterým rádi dáváte dárky, potřebujete celou spoustu nápadů, jak oživit ty nejobyčejnější věci. Například klasické bílé svíčky jdou jednoduše převléknout do romantiky.

Dělat radost sobě i ostatním, patří k základním lidským potřebám. Proto jak to jen jde, naplánujte si malé okamžiky volna, odpočinku, kdy zkrátka nemusíte vůbec nic. Jen si tak sedněte a relaxujte. A pokud přece jen nedokážete ovládnout tok svých myšlenek, zaměstnejte se něčím nenáročným. Třeba výrobou drobných dárků pro přátele, nebo samotným pozorováním tančících plamínků. Hlava se vám docela rychle vyčistí.

Plamínky svíček i jemná vůně, kterou svíčky občas vydávají, dokážou navodit zvláštní atmosféru. Přiměje nás k rozjímání, ke zklidnění. Vedle otevřeného ohně musíme být navýsost opatrní, ale stojí za tu pohodu a poezii. Naordinujte si těchto chvilek co nejvíc. Svíčky lze spoutat do bezpečných luceren ze skla i z kovu, můžete si užívat esenciálních olejíčků v aromalampách, nebo byt provonět exotickými tyčinkami. Je jen na vás, jak si svůj odpočinek užijete.

CO BUDETE POTŘEBOVAT K DEKOROVÁNÍ SVÍČEK

Podobným způsobem můžete ozdobit jakýkoliv tvar svíčky, hranatou i oblou. Počítejte s tím, že veškerý použitý materiál na dozdobení musí být nehořlavý. Připravte si:

  • 3 svíčky vysoké 10 cm
  • silnější černý vázací drát, pro každou svíci v délce 120 cm
  • kleště
  • celkem 30 robustních korálků ze skla, tzv. vinutých perel - kvádříků, perliček, rondelek, placek, kterými projde drát
  • 3 skleněné talířky pod svíčky

NAVLÉKÁNÍ KORÁLKŮ

Mám za to, že další návod už nepotřebujete, tak je práce jednoduchá. Jen tedy stručně shrnu to hlavní. Pro každou dekorační spirálku si připravte asi 120 cm drátu. Korálky rozdělte na 3 hromádky tak, aby obsahovaly vždy po jednom velkém efektním tvaru, který přijde pohledově dopředu. Na první drát navlékněte perličku (6-8 mm), konec drátku přehněte směrem k pokračování drátu a zakruťte ho za perličkou. Tím korálek zajistíte proti uvolnění. K němu navlékněte ostatní korálky. Nyní přiložte konec drátu se zajištěnou perlou k svíčce a začněte ji pevně ovinovat kolem dokola, přičemž prsty rozdělte zbývající korálky po spirále. Drát můžete různě křížit, korálky se postarají o to, aby se prstenec dobře zachytil. Volný konec drátu nakonec zakruťte kolem první perly. Ještě upravte korálky po obvodu drátěné spirály, a je hotovo.

HEZKÝ VEČER MŮŽE ZAČÍT

Svíčky umístěte na skleněné talířky, aby měl vosk kam kapat. Mám však tu zkušenost, že kvalitní svíčky v podstatě ani neukápnou, pokud je nenecháte v průvanu, a na to si rozhodně dejte pozor. Na spirálky můžete použít i stříbrný vázací drátek, ale černý je určitě dekorativnější. Se silnějším drátkem se hůře pracuje, a nezřídka zůstane nerovný, ale to se mi na něm líbí. Důležité je, aby jeho tloušťka odpovídala otvorům v korálcích. Spirálku můžete roztáhnout směrem vzhůru nebo ji nechat u paty svíčky. Když svíčka dohořívá, pokaždé ji z dekorace osvobodím, i když perlám ani drátu se nic nestane.

Pokud se vám nechce tvořit, mrkněte do galerie a na e-shop, kde pro vás máme spoustu svíček i svícínků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.