SPÍ U VÁS HOSTÉ?

NEŽ ROZKVETOU / ARANŽMÁ S UMĚLÝMI KVĚTY
24.1.2017
KRAJKOVÉ PARMEZÁNOVÉ PALAČINKY
26.1.2017

Poskytnout návštěvě nocleh není tak docela běžná věc. Provoz domácnosti se musí trochu uskrovnit, nemluvě o nárocích na soukromí. V prvé řadě musíte mít hosty kam uložit.

Pokud nevlastníte velký dům, kde se s pokojem pro hosty počítá, vždy je to docela náročné. Ale i v méně komfortních podmínkách lze nabídnout dobré zázemí, jen k tomu  musíte mít základní vybavení, které hostům pohotově nabídnete. Co by vás nemělo zaskočit? Tady je pár malých pravidel:

1. Lůžko na spaní může být improvizované, zvláště, pokud je u vás návštěva jen na skok. Jediné, co musíte vyřešit je volný prostor, kam půjde rozložit skládací postel s pevnou matrací nebo nafukovací matraci, která už v dnešní době zaručuje skvělé pohodlí. Proměnit můžete i starou válendu nebo nepohodlnou sedačku. Stačí použít krycí matraci, která může být srolovaná ukrytá ve skříni.

2. Honem vybavte koupelnu. Měli byste mít v šuplíku zásobu nových zubních kartáčků (vždy mám alespoň dva kusy) pro případ, že návštěva zůstane neplánovaně do rána, a kvalitní ručníky, které úplně běžně nepoužíváte. Je vhodné mít někde složené kelímky na vodu a nádobku s tekutým mýdlem, pokud máte sami raději kostky mýdla.

3. Bude-li vás víc, přibude hromádka obuvi a za dveřmi vašeho bytu bude docela mela. Pořiďte si praktický stojan na obuv, kam se vejdou boty od těch nejmenších po největší. A mějte připravené návštěvnické pantofle. Nikdo neočekává, že dostane ortopedickou a jinak luxusní obuv, ale pantofle by měly být čisté a nové, aby byly hostům příjemné.

4. Do pokoje přidejte ramínka na šaty, aby si hosté měli kam odložit oblečení; a pokud je to třeba, opatřete praktické oboustranné háčky, které jdou pověsit i na dveře. Není od věci vybavit místnost malým odpadkovým košem s víkem, aby nevznikly rozpaky, kam s nepořádkem.

5. Spí-li u vás návštěva jen tu a tam, nemusíte mít peřiny navíc. Mějte ale v záloze teplou beránkovou soupravu s dekou a polštářem. Host bude jako v bavlnce. Stranou si však nechte pár prostěradel, která stejně jako ručníky, máte pouze pro tyto účely.

6. Pak už jen vytáhněte sváteční nádobí a vařte a smažte, aby vám všem dohromady bylo fajn. Na větší nákupy doporučuji pár skvělých nákupních košů, které jsou opravdu praktické. Na závěr vylovte něco dobrého ze své spíže a věnujte jako malý dárek. Vaši přátelé na vás budou rádi vzpomínat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.