SKLENKY NA VÍNO S DÁRKY PRO PŘÁTELE

HVĚZDNÝ GLÖGG
15.1.2016
6 TIPŮ JAK SI UŽÍT SNÍDANI
19.1.2016

ornament_01

Sklenky na víno mají na stole svoje nezaměnitelné místo. Jsou však okamžiky, kdy ráda poruším pravidla stolování. Například nyní, kdy ještě přicházejí přátelé na novoroční přípitek.

Nachystejte jim malé překvapení, které ihned naladí hezký večer. Prostřete jako obvykle a na střed stolu umístěte převrácené sklenice na víno s drobným dárkem uvnitř (třeba s keramickým prasátkem pro štěstí). Nebo smotejte ruličku se zábavným vzkazem do nového roku, soupisem menu apod. Nožky sklenic použijte jako stojánky pro umístění svíček v bezpečnostních kalíšcích. Až si hosté skleničky opatrně rozeberou, nastane ta pravá chvíle pro váš slavnostní přípitek…

Když potřebuji efektně zabalit nějakou maličkost, vystřihnu a složím si papírovou krabičku. Šablonu naleznete níže; samozřejmě si ji můžete zvětšit do potřebného rozměru. Zvládnete to za chviličku.

ornament_02

krabicky_vino1

NA KRABIČKU POTŘEBUJETE

především oboustranně potištěný karton. Na malou krabičku nemusí být extra silný, ale pokud budete šablonu zvětšovat, pak přidejte na gramáži. Potřebujete tedy:

  • čtverec papíru na scrapbook s oboustranným dekorem, 15 × 15 cm
  • šablonu na krabičku z obyčejného papíru
  • silný fix
  • nůžky, případně řezák
  • kovové pravítko
  • malé svíčky v bezpečnostních kalíšcích pro dokončení aranžmá

 

krabicka


ŠABLONA

Šablonu si překreslete podle obrázku na kancelářský papír. Přesně ji vystřihněte, a vyznačte si dělicí čáry, které potřebujete pro skládání krabičky a pro proříznutí otvorů. Čtvercová základna krabičky by měla být velká 4,5 až 5 cm.

krabicky_vino2

SKUTEČNĚ JEN PATNÁCT MINUT

budete potřebovat pro vystřihnutí a složení dárkové krabičky. Šablonu položte na karton a jemně obkreslete. Je důležité, aby měl karton vzor z obou stran, protože krabička bude pěkná i uvnitř. Dělicí čáry, které tvoří čtvercové dno, naohýbejte podle pravítka. Rovněž ohněte obě kulaté pacičky tvořící uzávěr. Do vyznačených míst prořízněte otvory pro uzavření krabičky. Krabičku složte podle fotografií – nejprve dejte přes sebe obě boční strany s packami a pak přes ně složte horní a spodní stranu s otvory. Packy provlékněte otvory, a je hotovo.

krabicky_vino3

DOVNITŘ KRABIČKY VLOŽTE DÁREK

Může to být naprostá maličkost, to už je na vaší fantazii. Krabičku můžete vhodit do skleničky, nebo pro větší skupinu hostů využijte nápad se svíčkami. Když se světýlka rozestaví po stole, bude se vám příjemně povídat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.