SKLENĚNÉ RYBKY NA SILVESTROVSKÉ POHOŠTĚNÍ

DÁRKY NA POSLEDNÍ CHVÍLI
12.12.2018
SVÁTEČNÍ POLÉVKA Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ
17.12.2018

Pomalu, ale jistě spějeme ke konci letošního roku. A plánujeme jak si ho užít. Zda v klidu v kruhu rodiny, nebo ve společnosti přátel a bujarého veselí. V obou případech nesmí chybět spousta pestrého jídla a pití, tak už přemýšlejte jak ho prostřít!

O Silvestru je veselo a je zvykem dávat to najevo. Chcete-li se dobře bavit, pobavte nejprve ostatní. Příprava jídla je v této noci méně důležitá, než jindy. Samozřejmě nikdo nesmí být o hladu, ale většinou se uchýlíme k rychlému pohoštění, s kterým si každý host poradí sám. Také obvyklé společné stolování vezme za své. Malá skupinka se na chvíli sejde nad horkým fondue, a jinde si někdo s někým popovídá nad chlebíčky. Atmosféra je uvolněná a obvykle se točí kolem tekutých požitků. Připravte k nim něco lehkého, co je tak příjemné ujídat.

Vpustíte-li na večerní stůl skleněné talíře ve tvaru ryb, nebude nic divného, když se na nich sejde pohoštění poskládané do veselých obrazců. Nejspíš tam dlouho nevydrží, ale záleží na vaší vynalézavosti, jak budou rybky vypadat. Skleněné talíře stojí pár korun a prodávají se v sadách dvou různých tvarů. Máte-li ve svém středu vášnivého rybáře, tím lépe, uděláte mu radost dvojnásob. Nedalo mi to, a ještě jsem pro ně na závěr přihodila pár vánočních dárků. Naleznete je pod článkem a mohou se vám hodit...

16655_set_eshop_z1
Skleněné talíře ve tvaru ryb mají velikost 26 a 19 cm. Sadu využijete nejen na servírování studených pokrmů, ale také ovoce a zeleniny. Jsou ideální pro podávání předkrmů. V myčce se rybkám plavat nechce, ale jinak budou vždy k dispozici nejen v rodinách vášnivých rybářů: SADA TALÍŘŮ VE TVARU RYB, 99 Kč.

JAK DEKOROVAT RYBKU K JÍDLU

Řekla bych, že naprosto libovolně. Záleží na tom, co rádi jíte. Takže přidám jen několik drobných rad, které se mi při aranžování osvědčily. Připravte si:

  • větší plátky dobrého sýra
  • olivy plněné papričkou na oči
  • pikantní salám
  • čerstvou nebo naloženou větší okurku
  • sýrovou roládu
  • mandarinky
  • limetky
  • slané pečivo

Nejdůležitější je vytvoření obličejíků. Protože jsou talíře docela hluboké, nejlépe se nerovnému terénu přizpůsobil větší plátek sýra. Položte jeden na levou část talíře (reliéf je tak pěkně vidět, že vás jednotlivé linie povedou) a nožem ho vykrojte podle okrajů. Pomocí rozkrojené olivy umístěte oko a dál už se nechte vést tvarem talířku. Těla skládejte od ocasní ploutve k hlavě, aby se jednotlivé řádky potravin překrývaly jako šupiny. Nakonec poskládejte ploutve z dílků mandarinek, půlek koleček okurek, limetek a pod. Spolehněte se na svou fantazii. Také jsem před skládáním neměla pevný plán, jen jsem soustředila pokrmy, které jsem na talířcích chtěla mít. 

Talířky s naskládanými dobrotami doplní celkové menu a jejich obsah se bude výtečně hodit k nápojům. Chcete-li prostřít něco zásadnějšího, nakrájejte na ně masovou nebo sýrovou roládu. Hlavně se bavte, dokud vám vystačí kondice!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.